banner488

Çine Ziraat Odası, Delegeler ve Muhtarlarla Buluştu

Çine Ziraat Odası, Delegeler ve Muhtarlarla Buluştu
banner496

Çine’de 16 Aralık günü yapılan delege seçimleri sonrasında Çine Ziraat Odası yönetimi muhtarlar ve yeni seçilen delegeler buluştu.

Çine Ziraat Odası 16 Aralık 2018 günü yapılan delege seçimlerinde yeni seçilen delege ve mahalle muhtarlarıyla ile birlik beraberlik yemeği düzenledi. Köfteci Tamer Öztürk'ün Yeri'inde verilen akşam yemeğinde 2018 yılı değerlendirmesi yapıldı. Yemekte konuşan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Ben memleketimde 28 yıl tarım müdürlüğü yaptım. Bu işi severek yapmasak çoktan Aydın'a taşınmıştık. Burada önemli olan hizmet aşkı. İşimizi aşk ile yapıyoruz. Her zaman çiftçimizin yanındayız. Ziraat Odaları siyasi rant kapısı değildir. Hiç bir görüş ayrılığına bakılmaksızın elimizden geldiğince imkanlarımız doğrultusunda üreticimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Çine'yi temsil etmek çok zor. Arazi varlığımız çok geniş, 75 bin hayvan sayımız var. Tüm mahallelere yetişmek de haliyle çok zor oluyor. Başta personelimiz olmak üzere meclis üyeleri, delege arkadaşlar üreticimize hizmet ediyoruz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Her yanımız yangın yeri. Önemli olan birlik ve beraber olmamız. Vatanımız olmaz, birliğimiz dirliğimiz olmaz isek neyleyelim parayı pulu. Her daim çiftçimizi yalnız bırakmamak için gerek Ankara'ya gittik gerekse telefon görüşmelerimiz ile sıkıntıları dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Oda'mıza bir kepçe kazandırdık. Şimdi ölen hayvanlarımızı toprağa gömebiliyoruz. Eskiden köy meydanlarına, dere yataklarına atılıyor ve bunlar hastalığa neden oluyordu. Dağ yollarımızı yine kepçemizin yardımı ile düzenledik ve yeni yollar açtık. Zeytinliklerimizin değeri arttı, artık rahat bir şekilde zeytinlerimizi taşıyabiliyoruz. Kepçemizi gübre temizleme olayında da kullanıyoruz. Artık mezarlarımızı da elle değil kepçemiz ile kazıyoruz. Oda halimizde bir tarım marketi oluşturduk. Makine ekipmanlarımızı burada sergiliyor ve ihtiyacı olan çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Hal binasına 10 adet dükkan yaptık. Hergün dükkan istiyorlar. Bunlar yeterli mi tabi ki yeterli değil. Oda'mız sizin vermiş olduğunuz destek ile ayakta ve yine üreticimize hizmet etmekte. İmkanlarımız doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz. Oda'mız üreticimizin 7/24 hizmetindedir. Eğer siz delege arkadaşlarım takdir buyurur ise bir dönem daha görev yapacağız” dedi.

Seçilen tüm delegelere hayırlı olsun diyen Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, “Hepinize şimdiden başarılar diliyorum. Gayretimiz, amacımız üretime, üreticiye, çiftçiye hizmet. Görev yaptığım süre içerisinde 3 bin çiftçimizden imza topladık. Çiftçi Malları Koruma Derneği dönüm başına çiftçiden 4 lira para alacaktı, buna engel olduk. Mecliste böyle bir kanun çıktıysa bu bizim vermiş olduğumuz gayretler ile oldu. Çiftçimizi bu sıkıntıdan kurtarmak için bize yardımcı olan AK Partili milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bizim köylerimizde arazilerimiz taş duvarlar ile örülü ve korumaya ihtiyacımız yok. Kepçemizi aldık, gerekli bazı makine ekipmanlarımızı aldık, bunlar hep üreticimiz için. Burada şu bize oy verdi bu bize oy vermedi mantığı içerisinde değiliz. Hepimiz üreticiyiz, bu Oda hepimizin. Hepinize yeni görevinizde başarılar diliyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472