banner488

Çine Sosyal Tesis Ve Spor Alanları Kompleksinin Açılışı Gerçekleşti

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine’de yapımı tamamlanan ve Çine Belediyesine devredilen Çine Sosyal Tesis ve Spor Alanları Kompleksi törenle hizmete açıldı.

Çine Sosyal Tesis Ve Spor Alanları Kompleksinin Açılışı Gerçekleşti
banner496
 Törene, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Aydınspor Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Atay,CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gümüş, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan, CHP Karpuzlu İlçe Başkanı Kerim Yüksel, belediye meclis üyeleri,  sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çine’de 9 ayda Çine Spor ve Sosyal Tesis projesini tamamladı. Bir milyon 100 Bin TL ihale bedeliyle 15 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalarla Çine’ye bir adet yüzme havuzu, 700 metrelik yürüyüş yolu, oyun alanları, fitnes grubu, kafeterya, 50 araçlık otopark, basketbol sahası, dinlenme alanları kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi sosyal tesis ve spor alanların kullanımını Ekim ayı meclis toplantısında Çine Belediyesine devretmişti.

“2016 Açılış Yılı Olacak”

Açılış töreninde konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, seçimlerden önce verdikleri sözleri tek tek yerine getireceklerini söyledi. Seçimlerden önce vatandaştan aldıkları destek sözünü vatandaşın yerine getirdiğini dile getirip şimdi söz tutma sırasının kendilerine geldiğini hatırlatan Başkan Dinçer, “30 Mart seçimlerinde sizlerden destek istemiştik. Amacımız Çine’ye daha iyi hizmet etmek, daha yaşanır ve model bir yer haline getirmekti. Siz Çine halkı olarak görevinizi yaptınız ve bizlere görev verdiniz, şimdi sıra bizde. Bugün ilk büyük açılışımızla hizmetlerimize başlıyoruz. Çine’deki bu ilk açılışımız, son olmayacak. 2016 yılını Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak açılışlar yılı ilan ediyoruz. Bir yıl öncesi burası hurda araçların olduğu ve koyunların otladığı bir alandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar sonucunda bu güzel tesisi sizlerin hizmetine sunuyoruz. Ailelerimiz burada çocuklarıyla birlikte güzel zaman geçirerek spor yapabilecekler. Çinelilerimizin kullanımına sunulmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na Çineliler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Çine’de yapacak çok işimiz var”

Çine’de yapacak daha çok işin olduğunu söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Her geldiğimde o kadar mutlu oluyorum ki sizin bana olan bu sevginizi gördükçe ben acaba Çine’ye daha fazla ne yapabilirim. Sizin bu sevginize layık olabilmek için daha nasıl hizmet yapabilirim diye sorguluyorum. Çine’de yapacak daha çok işimiz var. Nisan ayında bu tesislerin hep beraber temelini attık. Size verdiğimiz söz doğrultusunda kısa sürede bu projemizi bitirip sizlerin hizmetinize sunmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. 17 ilçede bu tip tesislerimizi açmaya devam ediyoruz. Neden yapıyoruz biliyor musunuz? Benim için en önemlisi çocuklarımız, onların geleceği, onlar gelsinler bu tesislerde spor yapsınlar. Spor yapmak demek kötü alışkanlıklardan uzak durmak demek. Onun için buradan annelere sesleniyorum; çocuklarınızı gönderin gelsinler buralarda gönüllerince eğlensinler, yüzsünler, koşsunlar. Olimpiyatlarda, Avrupa kupalarında bizim çocuklarımız neden altın madalya alamıyorlar. Bizim çocuklarımız ve gençlerimizin Avrupa’daki çocuklardan ne farkı var? Çünkü yeterince alt yapı yapmıyoruz. Eğer bizler çocuklarımıza bu imkânları sağlarsak, Türk gençliğinin onlardan çok daha başarı olacağına inanıyorum” şeklinde ifade etti

Törende konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesini Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, CHP Aydın eski Milletvekili Fatih Atay ile birlikte kesen Özlem Çerçioğlu, tesisi gezdi. Yüzme havuzunu inceleyen Başkan Çerçioğlu, fitness grubunda bayanlarla spor yaparak kendisinin de son dönemde spora ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Basket sahasında gençlerin basket gösterisini izleyen Başkan Çerçioğlu, oyun gruplarında salıncakta sallanan çocukları sallayıp annelerden çocuklarını her gün bu alana getirmeleri isteğini yeniledi. Tören sonunda Başkanlar açılışa katılanlara pilav üstü tavuk ikram etti.















Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 10:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472