banner488

Çine SHM Engelliler Gününü Kutladı

Çine SHM Engelliler Gününü Kutladı
banner269

Çine Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Alabanda antik kent amfi tiyatro alanında etkinlik düzenledi.

Çine Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alabanda antik kentin amfi tiyatro alanında gerçekleşen programda bir araya gelen vatandaşlar engelleri kaldırdı. Programda, yamaç paraşütü gösterisi, engellilerinde eşlik ettiği halk oyunları gösterileri ve müzik konserini izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Çine Fevzi Paşa İlkokulu öğrencileri engelliler için şarkı söyledi. Davetlilere pilav üstü tavuk ve ayran ikram edildi. Programda emeği bulunan sponsor dernek ve organizasyon temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. Kutlamaya, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Aydın Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, AK Parti Çine Belediye Başkan Aday Adayları Mutlu Menderes Eşiyok, Mithat Burhan Kandemir, Didim Engelliler Derneği, öğretmenler ve öğrenciler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Engelli Kardeşlerimizin Yanındayız”

Günün açılış konuşmasını yapan Çine Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Güngör Karslı, “3 Aralık Dünya Engelliler Gününün ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Engelli kardeşlerimizin spor, sanat, edebiyat gibi hayatın her alanında elde ettikleri başarılar millet olarak bizleri gururlandırmaktadır. Öncelikle insan diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir milletin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatını kolaylaştırmaya büyük önem vermekteyiz. Kardeşlerimizin sorunlarının çözümünde toplum olarak duyarlılığımızın artması temennisiyle, engelli kardeşlerimize ve etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İnsan Doğduğu Andan İtibarini İnsandır”

Engellilerin önündeki engeller kaldırılırsa birçok başarıya ulaşılabileceğini söyleyen Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Seyfi Bozçelik, "Engellilere yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Bizler SHM olarak Aydın'da 9 bin 800 civarında engelliye evde bakım hizmeti veriyoruz. Geçen ay 2 bin 400 aileye sosyal ekonomik destek sağladık. 20 bin kişiye yakın engelli kimlik kartı ile hizmetler sunuyoruz. Bu süreçte içerisinde, engelli vatandaşlarımız ve 65 yaş üstü ve şehit gazilerimizle birlikte belediye halk otobüslerinde ücretsiz seyahat hakkı tanıdık. Belediye otobüslerine ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Ortalama 2 trilyona yakın para ödedik. 2005 yılında çıkan engelliler kanunu ile birlikte bir çok haklar verildi. İnsan doğduğu andan itibaren insan. Kişisel, bedensel özellikler Allah’ın taktiri ile karışımıza çıkan bir durum. İnsan nefes aldığı sürece üretir ve topluma faydalı işler gerçekleştirir. Engellilerin önündeki engeller de kalktığında çok güzel hizmetlere imza attıklarını biliyoruz. Etkinlikte emeği geçen Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeline, etkinliğe katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

"Hiç Bir Fark Görmüyorum"

Herkesin bir engelli adayı olabileceğini belirten, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Hepimizde bir engellilik durumu yok mudur? Engelliler bazı konularda onlar bazı şeylere erişemiyor demektir. aslına bakarsan her birimiz kendi şöyle zihinsel anlıklarımıza doğru baktığımız zaman bazı konularda da bazı şeylere bizlerde erişemiyoruz. Toplumda herkes belli bir nebze de olsa bazı konularda engelli. O açıdan aramızda hiç bir fark görmüyorum. Şunu söylemek icap eder ki engelli arkadaşlarımıza, kardeşlerimize ne üzülmek ve ne acımak, aklımızın ucundan bile geçirmemeli bizlerde kendimizi her an bir engelli adayı olduğumuzu görerek onlar için engelleri bir nebze de olsa payına düştüğü kadarını kaldırmaya çaba harcaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Tarihi Kentler Gün Yüzüne Çıkacak”

Bu anlamlı günde Çine’de olmaktan gurur duyduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Çine Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu etkinlikten dolayı kendilerini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Hem engelli kardeşlerimizin yaptıkları ve sergiledikleri gösterilerini sergilemek için böyle bir tarihi kenttin seçilmesi çok yerinde ve isabetli olmuş. Bu anlamlı günde sizlerle burada olmaktan gururlandım ve sevindim. Size bu tarihi kentte bir müjde vereyim. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanımızı Kuşadası'nda ağırladık. Tarihi kentlerin yılın 12 ayı kazılması için karar alındı. İnşallah bu tür etkinliklerimizi daha sık yapacağız. İnşallah tarihimizi gün yüzüne çıkartarak Çine’mizi, Aydın’ımızı, Türkiye’mizi layık olduğu yerlere getireceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 22:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472