banner480

Çine Müftülükten, Aile İle İlgili Konferans

Çine Müftülükten, Aile İle İlgili Konferans
banner269

Çine Belediye Kültür Merkezinde de vatandaşlara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya tarafından aile ile ilgili konferans verildi.

Konferans Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çine Müftüsü Mehmet Atay programın açılış konuşmasında “Amacı sağlam bir toplum oluşturmak olan Yüce Dinimiz İslam, her insanın ilk eğitimini aldığı ve Temel insanı ve ahlaki değerleri kuşandığı aileye büyük önem vermektedir. Aile ahretin tarlası mesabesindeki dünya hayatının her türlü sıkıntılarının, olumsuzluklarının bertaraf edilebileceği esenlik dolu bir sığınaktır” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Aile sinevizyonu ve görevlilerce okunan ilahilerin ardından Davut Kaya tarafından konferans verildi. Konferansın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ tarafından Davut Kaya hediye takdiminde bulunuldu.

Kaya konuşmasında, “Bu konferansın konusunu “Sahip Olduğumuz Değerler ve Aile” olarak seçtik. Çünkü bütün kurumlarda işlenmesi gereken yegâne konunun bu olması gerektiğine inanıyorum. Sahip olduğumuz değerlerin bilincini vermek ve toplumun temel dinamiği olan milletleri oluşturan aile müessesinin gücünü artırıcı bilgileri paylaşmak gündemde en acil ve önemli husustur. İnsanın kendisi başlı başına bir değerdir. İnsan olmak bir değerdir. İnsan aklı ve iradesiyle kendisini ve çevresini idare eden kıymetli bir varlıktır. Onun için aklı nefsanî ve şeytani yolda değil, hayır yollarında kullanmalıyız. Zihnimize gelen hayırlar meleğin, kötü hisler şeytanın dokunuşudur. Biz ise iyiye, hakka ve doğruya tabi olmalıyız. Aile İki yabancı insanın en yakın sevgi ve mahremiyetle oluşturulduğu kurumdur. Aile insanı eğiten en önemli müesseselerinden biridir.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472