banner488

Çine Mahallesinde, pireler 7 buzağıyı öldürdü

Çine Mahallesinde, pireler 7 buzağıyı öldürdü
banner496
Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan mahallede pireler hayvan damları istila etti. Muhtar, Çine Belediyesi sinekle mücadele ekibi tarafından mahallede bulunan damları ilaçlama çalışması yaptırıyor.

Çine’nin Cumalı Mahallesi’nde birçok evin damında bulunan buzağılarda pire görüldü. Cumalı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Uysal Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığı pire ilaçlarını Çine Belediyesi sinekle mücadele ekibinin yardımı ile mahallede bulunan damları ilaçlattığını söyledi. Mahallede yaklaşık 7 buzağının pireden öldüğünü belirten Muhtar, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara seslenerek pire konusunda tedbir almaları gerektiğini, damlarda pire görülen vatandaşlar varsa gerekli yerlere müracaat ederek önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi. Mahalleli havaların sıcak gitmesinden ve kuraklıktan pirenin çoğalabileceğini düşüyor.

Cumalı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Uysal, “Mahallemde bulunan damlarda pire görüldüğünü Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’ne söyledim ve pire ilacını aldım. Çine Belediyesi’ne damlarımızı ilaçlama yaptırmak istediğimizi bildirdim. Belediye haşere ile mücadele için bize araçlarını gönderdi, iki üç gündür bütün damları ilaçladık. Pirenin çoğalmaması için önlemlerimizi aldık, yetiştiricilerinde dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşı uyaran Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, ”Bizlere ilaçlama konusunda müracaat eden vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza Çine Belediyesi olarak sinek ve haşere mücadelesi için ilaçlama makinalarımızı ve yetkili personelimiz eşliğinde ihtiyaçlarını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.















Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 21:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472