banner488

Çine Mahalle Muhtarlarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Çine Mahalle Muhtarlarının Sorunları Masaya Yatırıldı
banner269

Çine Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, Aydın Büyükşehir ve Çine Belediye Başkanları bir araya geldi.

Çine Muhtarlar Derneği Başkanlığı tarafından organize edilen toplantı Çine Belediyesi Sosyal Tesisler Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’un katıldığı toplantıda merkez ve kırsal mahalle muhtarlarının sorunları masaya yatırıldı. Yaz günlerinde öncelik sorunların arasında su, yol, kanalizasyon ve bazı mahallelerde de düğün salonu olarak gündeme gelen maddelerde muhtarlar kendi mahalleleriyle ilgili sorunları başkanlarla birebir görüşerek çözüm yoluna gidildi. Su sorunu çözülen mahalle muhtarları Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer’e teşekkürlerini iletti. Yetkililer tüm mahalle muhtarlarının sorunlarını not alarak öncelik sırasına göre sorunların çözüme ulaşacağını söyledi.

Bu dönemde tüm muhtarlarla uyumlu ve iletişim halinde çalışacaklarını bildiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Covid-19 salgınına nedeniyle verilen sözlerde öteleme yapılması ve planlanan projelerin ertelenmesine sebep olduğunu söyledi. Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi işbirliği ile acil giderilmesi gereken sorunlara öncelik verilerek vatandaşların ve muhtarların mağdur olmamaları doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karakoz, “3-4 ayda yapılması planlanan yol çalışmalarında salgın hastalık nedeniyle gecikti ama elzem sıkıntılı olan kırsal yollarımızı önceliğe aldık. Topçam gurup yoluna girilecek, şartların elverdiği şekilde çalışmalar hızlanacaktır. Birçok mahallelerde kuyularla ilgili çalışmalar tamamladı. Söz verildiği gibi Çine bölgesinde 5 ay içerisinde açılmayan sondaj kuyusu kalmayacak. Şu anda acil olan bölgelerde sondaj kuyuları açıldı” şeklinde konuştu.

Muhtarlarla fikir alışverişinde bulunan Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, pantemi sürecinde acil yapılması gereken hizmetlerin yerine getirilmeye çalışıldığını ve tüm mahallelere gece gündüz Büyükşehir Belediye ve Çine Belediyesi’nin ekiplerinin çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Muhtarların sorularını gündeme getiren ve çözüm yolları aramak için sık sık bunun gibi toplantılar gerçekleştireceklerini belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer’e ve Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 12:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472