banner488

Çine Kültür Derneği Çine’nin Güzelliklerini Tanıtmaya Devam Ediyor

Karla kaplı Madran Dağı'na düzenlenen yürüyüşe 55 kişi katıldı.

Çine Kültür Derneği Çine’nin Güzelliklerini Tanıtmaya Devam Ediyor
banner496
 Doğa Yürüyüşlerinde iyi bir çıkış yakalayan Çine Kültür Derneğinin bu ayki konuğu Söke Doğa Sporları Derneği ile birlikte 55 kişi katıldı. Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’ni misafir eden Çine Kültür Derneği gerçekleştirilen yürüyüşe katılan grup, bölgenin su ve orman zenginliği yanında, eteklerinden zirvesine kadar çevre insanına her türlü nimeti sunan Madran Baba Dağı'nın kuzey yamaçlarında yürüyerek yaklaşık 1600 ile 1750 rakımlara kadar ilerlediler.

Çevre dağlarda görünmeyen kar, Madran Baba Dağının zirvesini gelin gibi süslemiş olması bizim için bulunmaz bir nimet oldu diyen Söke Doğa Sporları ve Dağcılık Derneği Üyesi Eşref Sarı; “Hafif çiseleyen yağmur ve sis altında gerekli önlemleri alarak yükselmeye başladık. Sis yüzünden görünmeyen fakat pervanelerin dönerken çıkardığı sesle rüzgar enerji santrallerinin hemen yanından ilerleyerek, kar örtüsünün yer yer on on beş santimi bulduğu güzergahtan bir süre ilerledikten sonra sık sarıçam ormanları arasındaki patika yolları geçip, çevredeki küçük derelerde oluşan şelalelerin seslerini dinleyerek ilk mola yerine geldik. Buz gibi akan çeşmenin hemen yanında ateş yakıp sucuk ve balıkları şişlere dizip ekmeklerin arasına dizdik. Bu kez içimizdeki Burdurluların hatırı sayılır derecede artması nedeniyle oyunlarımızı bu yöreden seçtik. Teke zortlatması eşliğinde Burdur yöresi oyunlarından sonra orman içindeki patikaları izleyip İbrahim Kavağı Mahallesi'ne indik. Geleceğimizi önceden haber verdiğimiz için soba harlanmış ve demlenen çaylar masaları süslemişti bile. Madran suyu ile pişen tavşankanı çaylar ile içimizi ısıtıp bizi bekleyen otobüsümüze binerek Çine köftesi yemek üzere yola çıktık. Köfte belki her zamanki tadındaydı ama ateşte pişen sucukların tadı henüz unutulmadığı için köftelere rağbet az oldu. Kahvelerimizi yudumlayıp Söke'ye doğru yola koyulduk ve 19.30 da, yine çok keyif aldığımız Çine Madran Dağı etkinliğimizi öğretmenevi önünde sonlandırdık” dedi.

Çine Kültür Derneğine teşekkürlerini ileten Sarı, “Uzun süre akıllarda kalacak bu etkinlikte yürüyüş rotasını hazırlayan ve organize eden, Çine Kültür Derneği 'ne, özellikle Mehmet Demir ve Salih Bozkurt’a Söke Dağcılık Kulübü olarak çok teşekkür ederiz.”

Doğru yolda olduklarını ve bundan onur duyduklarını ifade eden Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, “Sökeli Doğa Dostlarımızı geçtiğimiz yılda ağırlamıştık, bu yılda Madran Dağı’nın kuzey bölgesini tanıttık. Sökeli misafirlerimizi uğurlamadan İzmir ve Bursa’dan doğaseverlerin bize ulaşarak Madran’a gelmek istememeleri bizi daha bir onure etti ve doğru yolda olduğumuzu gösterdi” dedi.



 







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472