banner488

Çine İtfaiye Binası ve Kalabak Çayı Köprüsü hizmete

Çine İtfaiye Binası ve Kalabak Çayı Köprüsü hizmete
banner496
Aydın Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı temel atma ve açılış programlarına hız kesmeden devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine İlçesinde yeni yapılan İtfaiye Binası ve Kalabak Çayı köprüsünü hizmete açıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açılışta yaptığı konuşmada “Şimdiye kadar yaptığım hizmetler ortada. Yaptıklarım yapacaklarımın garantisidir” dedi. Açılışa Aydın büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Belediye Başkanları, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl ve İlçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Çineli katıldı.

“Topuklu Efe iyi ki varsınız”

İtfaiye Binası ve Kalabak Çayı programında açılış konuşması yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Biz 2014 yılında sizlerden oy isterken artık Büyük Şehir Yasasının geldiğini artık ben olmayacağımızı biz olacağımızı söylemiştim. Çine’ye hizmet edilecekse sadece Çine Belediye Başkanı’nın değil Aydın Büyük Şehir Belediyesi’nin de hizmet edeceğini söylemiştik ve uyumlu bir çalışma olması gerektiğini de sizlere her seferinde dile getirdik. Biz bu güne kadar beraber uyumlu bir şekilde çalıştık. Çine’mize hizmet etmek için söz verdiğimiz havuzlu sosyal tesisimiz, zeytinyağı fabrikamız, köprülerimiz itfaiye binamız, bir tane düğün salonumuz var yeni yapmıştık ama yetmiyor.  Büyükşehir Belediyemizden bir düğün salonu daha istedik bu ay içinde tekrar temelleri atılıyor. Biz hep beraber sizler için çalıştık bu dönemde, çalışmaya devam edeceğiz. En önemli yaptığımız işlerden birisi sosyal sorumluluk projelerimizdi. Burada özellikle pozitif ayrımcılık yaptık bayanlarımız ve gençlerimiz için. Amacımız, onları sosyal hayata kazandırmak, çeşitli kurslarla evlerine para götürebilmelerini sağlamaktı. Bunun için Çine Kalkınma Kooperatifini kurduk. Büyükşeir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kooperatifte bayanlarımız ve gençlerimiz üye, onlar çiçek üretiyor ve Aydın’ın tüm ilçelerinde ki Büyükşehir’in kullandığı çiçekler Çine’den gidiyor. Bizde bu sayede bayanlarımızın evlerine, çocuklarına eğitimlerine katkıda bulunabilmek için para ile gitmelerini sağlıyoruz. Bunları ben tek başıma yapmadım hep birlikte yaptık, muhtarlarımız bize yol gösterici oldular, Büyükşehir çalışanlarımız, memurlarımız dan işçisine, Çine Belediyesi çalışanları her zaman bizim yanımızda oldular.  En önemlisi de Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman arkamızdaydı topuklu efemiz iyi ki varsınız. İtfaiye Hizmet Binamızın ve Kalabak Çayı Köprümüzün Çine’ye tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Çok Çalışan Başkanlar”

Başkan Çerçioğlu konuşmasında Çine halkına hitap ederek “Biz hizmetlerimizle, eserlerimizle sizlerin, güzel Çine'mizin her zaman emrinde olduk, emrinde olmaya da devam edeceğiz. Sizin istediğiniz yatırımları yapmaya söz vermiştik ve gördüğünüz gibi tek tek yapıyoruz temellerini birlikte attık açılışını da birlikte gerçekleştiriyoruz. Tabi ki ben bunları tek başıma yapmadım. Salih Başkanımın destekleriyle gerçekleştirdik, sizler çok şanslısınız böylesine düzgün, çalışkan dürüst bir başkana sahip olduğunuz için Salih Başkanı seçtiğiniz için tekrar size teşekkür ediyorum. Çineli yaparsa doğrusunu yapar. Salih Başkanımızın da bu zamana kadar bizlere Büyükşehir’e göstermiş olduğu özgüvenden dolayı, destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çine'de gelmiş geçmiş Salih Başkanım ve benim kadar çok çalışan, hizmet eden, hizmet binaları yapan oldu mu? Olmadı, ama bunlar yetmez daha biz sizlere çok büyük hizmetler yapacağız. Biz Çine'de transit geçenlerden, boş laf yapanlardan değiliz. Biz Çine'ye gelir temel atarız, açılış yaparız. Öyle transit geçip iki tokalaşıp gitmeyiz, boş vaatlerde bulunmayız. Bugün de Çine'mize yeni eserler kazandırmanın mutluluğu içindeyim” dedi.

Çine’de 30 milyon TL’lik ASKİ, 11 milyon TL’lik yeni yol yatırımı gerçekleşti

Çine’ye bugüne kadar yapılan yatırımları anlatarak Çerçioğlu, “Çine'mize bugüne kadar neler yaptığımızı sizler zaten çok iyi biliyorsunuz, ama bilmeyenler vardır, unutmuş olanlar vardır, duymak istemeseler de ben onlara tekrar tekrar hatırlatacağım. Bugüne kadar Çine'ye 101 kilometre yol yaptık, bunun da maliyeti yaklaşık 11 milyon TL. Bazılarını saymak istiyorum. Söğütçük, Kabalar Akçaova, Sağlık, Soğukoluk, Çöğürlük, Dutluoluk , Kasar, Dereli, Tepeköy, Kızılgüney, Bereket, Bölüntü, Bağlarbaşı, Mutaflar. Bu yetmez elbette bu senenin sonuna kadar 101 kilometreye 20 kilometre daha ekleyeceğiz. Önümüzdeki 2017 yılında da 2016'dan bugüne kadar yaptığımız iki katı yol yapmaya kesinlikle buradan söz veriyorum. Seçim süremizin sonuna geldiğimizde inşallah Allah'ın izni ile, sizin desteklerinizle Çine'de yolu yapılmamış, asfaltı dökülmemiş yer kalmayacak. Sizlerin uzun yıllardır beklediği spor tesisi ve yüzme havuzunu hep birlikte açtık. Başkanımızın da az önce söylediği gibi güzel Çine'mize yakışan yeni bir terminal binamızın inşaatı devam etmektedir inşallah Ocak ayında da sizlerin hizmetine sunacağız. Buradan size bir müjde daha vermek istiyorum. Anımsıyorsanız yerel seçimlerde hem Salih Başkandan, hem benden açık ve kapalı olmak üzere iki düğün salonu istemiştiniz. Bunun ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladık Haziran ayında açılışını gerçekleştireceğiz ve Haziran ayından itibaren düğünlerinizi orada yapabilirsiniz. Maliyeti de 4 milyon 200 bin TL'dir, size feda olsun. ASKİ olarak bugüne kadar Çine'de; 45 bin 400 metre içme suyu hattı, 17 bin 200 metre kanalizasyon hattı, 6 bin 836 metre yağmur suyu hattı ve bugüne kadar Çine'mize 30 milyonluk Aski olarak yatırım gerçekleştirdik. Seferler Mahallesi içme suyu arıtma tesisimizin projesini de hazırladık en kısa zamanda onu da yapacağız. Camızağılı, Çaltı, Kuruköy ve Cumalı Mahallerimizin paket arıtma tesislerinin de planlaması yapıldı, en kısa sürede hizmetinizde olacak. Çine atık su arıtma tesisimizin tadilatları yapılmıştır, sorunsuz bir şekilde hizmetinizdedir. Bütün bunların üstüne daha çok çalışmamız lazım. Sizler isteyeceksiniz biz yapacağız” şeklinde ifade etti.

“Birilerinin karnı ağrıyormuş”

Çerçioğlu konuşmasının devamında “Bugün sizlerle beraber itfaiye binamızın açılışını ve Kalabak Çayı köprümüzün açılışını gerçekleştireceğiz. Bu köprü fore kazıklarla desteklenmiştir. Bu iki açılışımızın da maliyeti 1 milyon oldu. Gelirken oradan geçtim, Fen İşleri Daire Başkanımla da birlikteydik bana bir kere daha anlattı, Fore kazıklar yapıldığını. Fore kazık deyince aklıma bizim Astim OSB'nin önündeki bir süre önce açtığımız köprülü kavşak geldi. Bir muhterem derki; kazıklar uzunmuş, neymiş kazıklar kısaymış kardeşim, senin bu kazıklarla derdin ne, bu kazıklar seni niye gerdi. Herhalde hizmetlerimizi içlerine sindiremiyorlar. Duyduğuma göre karınları ağrıyormuş, karnı ağrıyanlara ne tavsiye edilir ya bir şişe soda içsinler, yada bir fincan kekik suyu içsinler, şişkinliğe birebir iyi gelir. Biz bir şey istemiyoruz bizim yatırımlarımıza engel olmasınlar yeter. Diyorum ki, her yaptığımız hizmet binasının önüne, üstüne, sağına, soluna nazar boncuğu asalım. Allah kem gözlerden saklasın diye. Neymiş efendim yaptığımız hizmetler güzel değilmiş, kardeşim gel sende yap, sende yap veya beğenmiyorsan çık karşıma bu kadar basit. Ben buradayım yaptıklarım hizmetler de ortada. Yaptıklarım yapacaklarımın garantisidir. Öyle dışarıdan gazel okumak kolay. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var, bunlar boş boş konuşuyorlar siz ne yaptınız? Aydın'ın için. Ama ben Aydın'ın için Aydın'ın 17 ilçesi için kim taş üstüne taş koymuşsa onun yanındayım, yanında da olmaya devam edeceğim” dedi.

“Süleyman Güneri'ler ölmez”

Çerçioğlu konuşmasının sonunda Çineli Şehit Süleyman Güneri’yi de anarak “Ülkemiz gerçekten çok zor bir süreçten geçmektedir. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mutafların ciğeri yandı orada benim kardeşimin ciğeri yandı. Bizim ciğerimizi yaktılar civan gibi evladımızı şehit ettiler. Biz de Süleyman Güneri'ler ölmez, “Bir Süleyman ölür, analar bin Süleyman doğurur.” Terörü lanetliyorum tekrar Allah’tan rahmet diliyorum, acılı ailesine sabır diliyorum baş sağlığı dileklerimi tekrar iletiyorum” şeklinde konuştu.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472