banner488

Çine İlçe Emniyet Müdürü Şimşek’ten Polis Haftası Kutlama Mesajı

Çine İlçe Emniyet Müdürü Şimşek’ten Polis Haftası Kutlama Mesajı
banner496

Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek mesajında, “Bugün mazisi başarılarla dolu Türk Milletinin sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik Hukuk Devletinin, Atatürk İlke ve İnkılâplarının ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü ‘nü sizlerle kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bağrından çıkmış olduğumuz aziz Milletimizin huzur ve güvenini sağlamak Teşkilatımızın kuruluş hedefidir. Bu hedef; Emniyet Teşkilatımızın, teknolojik gelişmeleri sürekli takip ederek, globalleşen suç ve suç örgütleri ile mücadelede kendini devamlı yenileyerek, iletişim ve bilişim çağına ayak uyduracak dinamik yapıda olmasını zorunlu kılmaktadır. Bunu sağlamanın en önemli şartı eğitimdir. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılığı insan haklarına saygıyı, adaletli olmayı, sorumluluğu, güvenilirliği, çalışkanlığı ve fedakarlığı amaç edinmiş polisimizin, daha etkin ve verimli hizmet verebilmesi için teknolojik donanımı ve eğitim seviyesi devamlı artırılmaktadır. Teşkilatımızda bu eğitimi sağlayan Polis Akademisi; Bilimsel Özerkliğe sahip, bünyesinde Fakülte, Enstitü ve Meslek Yüksek Okulları bulunan bir yükseköğretim kurumu olarak Emniyet Teşkilatının memur, amir ve yönetici ihtiyacını karşılamakta, ön lisans, lisans ve lisans üstü eğitim-öğretim programlarıyla öğrencilerini mesleğe hazırlamaktadır. Suç ve suçluluğun önlenmesinde temel unsur polis-halk işbirliğinin en üst düzeyde tutulmasıdır. Son dönemlerde teşkilat içerisinde önem verilen konulardan birisi de toplum destekli polislik anlayışıdır. Vatandaşımızdan destek alamayan polisin tam anlamıyla başarılı olması imkânsızdır. Çağdaş güvenlik anlayışlarında meydana gelen suçun soruşturulmasından önce suçun önlenmesine daha fazla önem verilmektedir.

Bu nedenle, Çine halkının bize vermiş olduğu desteğin artarak devam etmesi, Bu desteğin bize sağladığı katkı, moral, motivasyon doğrultusunda, teşkilat çalışanlarımızın fedakar ve özverili çalışmalarıyla ilçemiz daha huzurlu, daha güvenli bir yaşam merkezi olacaktır. Demokrasinin temelinin her şeyden önce can ve mal güvenliği olduğu gerçeğinden hareketle Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğünün korunması uğruna özverili çalışmalarımıza artan bir hızla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm teşkilat mensuplarımızın ve fedakâr ailelerinin 175. yıl dönümünü kutlar, görevi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar, şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine sevgi ve saygılarımı sunarım"  dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472