banner480

Çine Fatih Camii ve Külliyesi’ninTemeli atıldı

Çine Soğancılar Mahallesi'nde yapılacak olan Fatih Camii ve Külliyesi için zemin tesviye beton atma töreni gerçekleştirildi.

Çine Fatih Camii ve Külliyesi’ninTemeli atıldı
banner269
Çine Soğancılar Mahallesi'nde yapılacak olan Fatih Camii ve Külliyesi için zemin tesviye beton atma töreni gerçekleştirildi. Merasime katılanlar caminin zeminine atılan ilk tesviye betonu için beton mikserinin düğmesine hep birlikte bastı.

Törene, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Kenkaya, İkinci Başkanı Erol Yörük, Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Eyüp Sırdaroğlu, İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bakırcı, CHP Çine Belediye Meclis üyeleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine Belediye Başkanı olduğumda tüm belediye ortak bir karar alarak Çinemiz'de yapılacak olan her güzel işin içinde olalım, ilçemize katkı sağlayan her çorbada bizimde tuzumuz bulunsun. Bize uzanan elleri, yüreğimizle ve maddi imkânlarımız yettiğince tutarak yardımlar yapalım. Çine’de sosyal bir belediyecilik anlayışı içerisinde hareket edelim. Bu anlayış doğrultusunda, Çine’de camisi olmayan Soğancılar Mahallemiz'e yapılacak olan Fatih Camii ve Külliyesi için, Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne, Betorder belediye olarak her türlü kolaylık ve yardımı sağladık. Kendi imkânlarımız doğrultusunda azda olsa yardım yaptık. Yardımsever bütün insanlarımızın, yapılan bu güzel eser için de yardımlarını bekliyoruz. Camisi olmayan Soğancılar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımız, Gölbaşı ve Çarşı Camiiler'i uzakta olduğu için Ramazan ayı içerisinde kılınan teravih namazlarını mahalle içindeki Yüzbaşı Parkı'nın basketbol sahasında kılıyorlardı. Yeni yapılan cami ile mahalle halkı artık namazlarını basketbol sahası içerisinde kılmayacak” şeklinde konuştu.

Fatih Camii ve Külliyesi'nin Çine’nin en büyük camisi olacağını söyleyen Çine İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, şu an burada yaptığımız camimizin beton atma merasimidir. Allah nasip ederse resmi temel atma törenimiz ise Ekim ayı içerisinde yapılacak. Camimiz yardımsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılıyor. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer bu konuyu kendilerine açtığımızda hiç düşünmeden yardımlarını esirgemeyeceklerini söyledi. Şu an camimizin zeminine atılan tesviye betonunun tüm masrafını Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kendi cebinden karşıladı. Camimizin diğer yapılacak olan inşası için hayırsever vatandaşlarımızdan yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Hep birlikte beton mikseri harekete geçiren düğmeye basan törene katılanlar, sırasıyla caminin zemine kürek sallayarak tesviye betonu attı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2013, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472