banner488

Çine esnafının durumu vahim!

Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi, Çine esnafına düşük faizle aralıksız olarak kredi vermeye devam ediyor.

Çine esnafının durumu vahim!
banner269
 Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden geri ödemelerde büyük sıkıntılar olmasına rağmen ortaklarına gerekli kolaylıkların sağlandığını belirtti.

Çine esnafı zor günler yaşıyor diyen Başkan Özden, “Geri ödemelerde çok sıkıntı çekiyor esnafımız. Ortaklarımızın bu konuda daha fazla gayret sarf etmeleri gerekmekte.  Piyasadaki mevcut faizlerden daha düşük kredi veriyoruz hatta yarıdan daha az kredi faizleri ile ortaklarımızın ve esnafımızın ihtiyacını karşılıyoruz. Çine Es.Kef.Koop olarak 100 bin TL’ye kadar 4 yıl vadeli kredi vermeye devam etmekteyiz” dedi.

Çine ekonomisinin tarım ve hayvancılığa bağlı olduğunu Sanayii ve Eğitim yatırımlarının olmadığını söyleyen Başkan Celal Özden, “Seçimden sonra gelen iktidar mutlaka Çine’ye 4 yıllık fakülte ve Organik Sanayii yatırımcılarının gelmesini sağlamalıdır. Çünkü Çine olarak göç vermeye devam edeceğiz, sonunda köy haline geleceğiz. Bizler de siyasilerden seçimden önce bu yatırımların sözünü almamız gerekmektedir. Çine’de seramiğin ham maddesi olduğu halde bir tek bile seramik fabrikamız yoktur. Sadece seramik fabrikası yapılsa bile bin, bin 500 kişi çalışsa bu da 5-6 bin kişiye bakmak demektir. Bu bile Çine ekonomisin de bir rahatlama getireceği inancındayım. Çine ekonomisi canlanmadığı takdirde esnafın kooperatife olan borcunu ödemekte, Bağ-Kur ve Sigorta borçlarını ödemekte zorlandığı gün be gün ortadadır. Bırakın yatırımı evine bile ekmek götürmekte zorlanmaktadır. Bu yüzden hep beraber Çine olarak bu yatırımlar için siyasetçilerden bu yatırım sözlerini mutlaka almamız gerekmektedir.  SGK ve Bağ-Kur primleri yarı yapıya düşürülmesi ve esnafında yanında işçi istihdam etmesinin önü açılmalıdır” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 01:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472