banner488

Çine eski Kaymakamı Cantürk 2. kez kaybetti

Gazeteci Yılmaz Sağlık’la mahkemelik olan Çine eski Kaymakamı Celalettin Cantürk 1. Davadan sonra ikincisini de kaybetti.

Çine eski Kaymakamı Cantürk 2. kez kaybetti
banner496

Çine’de Kaymakam olarak görev yaparken hakkında “Çine Kaymakamının görevi nedir?” başlıklı köşe yazısı yazarak eleştirdiği için Uğur Gazetesi’nin 180. Sayısını mahkeme kararı ile toplattıran Adana Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, kendisine eleştiri sınırlarını aşarak kendisini basın yoluyla küfür ve hakaret ettiği gerekçesi ile dava açmıştı.

Çine Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı hukuk davasında Yılmaz Sağlık’tan 10 bin TL tazminat talebinde bulunan Cantürk’ün mahkemesi sonuçlandı. 3 Yıl süren davanın ardından mahkeme Cantürk’ün iddialarını reddine karar verdi.

Davalık olan o yazıyı okumak için TIKLAYIN

DAHA ÖNCEDE KAYBETMİŞTİ

2011 Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı gün, protokolün yer aldığı toplantıda, kalp krizi nedeniyle Aydın Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan Yılmaz Sağlık için herkesin duyacağı bir şekilde; “Bu şerefsiz daha ölmedi mi?” dediği için mahkemelik olmuştu.

 Cantürk hakkında tazminat davası açan Yılmaz sağlık’ın talebini ve delilleri değerlendiren Çine Asliye Hukuk Mahkemesi, bir süre önce sona eren davada Celalettin Cantürk’ü suçlu bularak Yılmaz Sağlık’a 3 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti. (Murat TAN)





Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472