banner488

Çine Devlet Hastanesi, Yeni Proje İle Gündemde

Çine Devlet Hastanesi, Yeni Proje İle Gündemde
banner496
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Devlet Hastanesi ziyaret etti. Savaş, Çine Devlet Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik’le görüşerek hastanenin durumuyla ilgili görüştü. Tetik, yapımı devam eden ve yapılması planlanan hizmetler konusunda açıklamalarda bulundu.

Çine’ye Yakışır Bir Hastane

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı, Çine Devlet Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik makam odasında ağırladı. Başhekim Engin Tetik, Vekil Mustafa Savaş’a hastanenin durumu hakkında bilgiler verdi. Ramazan Bayramında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ziyaretinden bahseden Başhekim tetik, “Hastanemizin Acil Servisinin genişletilmesi ile görüşmelerimiz de nasıl, ne şekilde yapabiliriz, hastanemizi nasıl büyültebiliriz gibi bir çalışma yaptık. Çine’nin yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu, yer konusunda birkaç görüşmeler gerçekleştirdi. 75 yataklı, kavuş sisteminin olmadığı, her hastanın tek başına kalabileceği, tuvalet ve banyosu ile özel bir hastane planladı. Soğutma sistemleri ve yoğu bakım üniteleri ile günümüz koşullarına uygun bir hastane olmasını planlanıyor. Şu an 64 yatak var, kışın 90 doluluk kapasitesine geldik yaz döneminde 40’lara kadar düştük. Yaz dönemi hastalıklar azalıyor kış dönemi ağır enfeksiyonlar meydana gelebiliyor. Hastanemiz 1990 yılların bir projesi, mevcut günümüz koşullarının Sayın Bakanımız Recep Akdağ’ın sağladığı yeni koşul hastane projelerine çok fazla uymuyor. Yeni, modern bir hastane için fikir telakkisine başladık. Sayın AK Parti Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ı desteği le bu projemiz inşallah hayata geçireceğiz. Ayrıca Diyaliz Merkezi Binamızın da yaklaşık yüzde 70 oranında tamamlanmak üzere. Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer Bey’in katkılarıyla gerçekleşmekte merkezimiz. Ayrıca Kardiyoloji uzmanımızın başlamasıyla Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Tuncer Bey’in EKO cihazı bağışında bulunmaları sayesinde kalp yetmezliği hastalarımıza hastanede hizmet vermeye başladık.  Çine’mize Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vekilimiz Mustafa Savaş ve Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’in destekleriyle Çine’ye yakışır bir hastane kazandıracağımızı düşünüyorum. 2016 yılında 9 uzmanla göreve başlamıştım, şu anda 16 uzman doktorumuzla Çineli halkımıza hizmet vermekteyiz. Aydın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

“Sağlık Önemli”

Yeni bir hastanenin nerede yapılacağı konusunda istişarelerin devam ettiğini belirten Vekil Savaş, “Yeni hastaneyi mevcut hastanenin bulunduğu yerde mi yoksa başka bir yerde mi yapalım diye görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz net bir şey yok ortada, kararımızı verdikten sonra başlayacağız. Eğer mevcut yerde yapacaksak Çine Lisesi binasının yerini almamız gerekiyor, daha henüz bu olgunlaşmadı, şu anda istişare yapıyoruz. Çine Lisesi fiziki anlamda baya eski. onu başka bir yere aktarabiliriz. Mevcut alanla da yapmak istediğimiz; daha modern, 75 yataklı, her odanın tek bir hastaya hizmet vereceği acil bakım ünitelerinin yeni modern günümüz koşullarına uygun bir hastane olmasını istiyoruz. Hastanemiz mevcut günde bin hasta ziyaret ediyor, mevcut fiziki koşullar çok elverişli değil. Biz modern, günümüz fiziki koşullarına uygun bir hastane istiyoruz. Bu anlamda daha önceden görüştüğümüz Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş Bey’de geçenlerde buraya gelmiş yerinde görmüş. Yeni hastane projesini olgunlaştırıp düğmeye basacağız” ifade etti.

Görüşmelerin ardından, Savaş, Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer ile birlikte Çine Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yapmış oldukları yardımlar için Yüksel Tuncer’e teşekkür etti.
















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
celal zengin
celal zengin - 7 yıl Önce

hastahane için ilçe tarımın yanındaki boş arazi ile eml.yanindaki̇ boş arazi̇ bence otopark i̇hti̇yaci dahi̇l yan yana muhteşem bi̇r hastahane olur.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472