banner488

Milletvekili Savaş, “Karpuzlu’ya Yatırımlarımız Devam Edecek”

Milletvekili Savaş, “Karpuzlu’ya Yatırımlarımız Devam Edecek”
banner496
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Karpuzlu’ya yapılan ve yapılacak olan yatırımları yerinde incelemek üzere AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı ile bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Karpuzlu programına, AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilat Başkanı Süleyman Taner Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdür Yardımcısı İnan Gündüz ve Kurum Yetkilileri eşlik etti. Ömerler Mahalle Muhtarı Erkan Yıldız'ın evinde kahvaltı yapılarak mahalle kahvesinde vatandaşlarla görüşüldü. Ardından Savaş, hasta ziyaretlerinde bulunarak yatırım yapımı devam eden göletleri inceledi.

Hatıpkışla Mini Barajı’yla Bin 100 Dekar Alan Sulanacak

AK Parti Teşkilatıyla birlikte vekil Mustafa Savaş yapımı devam eden Hatıpkışla Çamköy DSİ Göleti’nde incelemelerde bulundu. Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdür Yardımcısı İnan Gündüz’den gölet hakkında bilgiler alan Savaş, buraya gölet demek yanlış olur burası mini baraj olarak adlandırılması gerektiğini söyledi. Hatıpkışla Çamköy DSİ Göleti hakkında bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı İnan Gündüz, “Proje yerimiz sarp bir arazi. Bu nedenle çalışmalarımız biraz zor şartlar altında yapılıyor. Önümüzdeki sene bu göletten sulamanın haricinde orman yangınları yönüyle ve kenarlarında uygun mesire alanlarının yapılması planlanmaktadır. Gölet, 35 buçuk metre yüksekliğinde ve 750 bin metreküp su biriktirme hacmine sahiptir. Göletten bin 100 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek sulama şebekesi yapılacaktır. Gölet ve sulamasının inşaatına 07.10.2016 tarihinde başlanmış işin fiziken yüzde 18’i tamamlanmıştır. Bu projenin güncellenmiş maliyeti 10 milyon 650 bin liradır” şeklinde ifade etti.

“Yiğitler diyarını Göletler Diyarına dönüştürdük”

Hatıpkışla Çamköy DSİ mini baraj olarak ifade etmek daha doğru olduğunu söyleyen Milletvekili Mustafa Savaş, “Gölet gibi gözüküyor ama normalde gölet yüksekliği 29 metredir. Hatıpkışla 35 buçuk metre yüksekliğinde mini bir baraj olarak nitelendirmek daha doğru. Hatıpkışla, Akçabat ve Şenköy göletlerinin çalışmaları devam ediyor. Umcular Göleti Ağustos 2017’de inşaat ihalesi yapılacak. Güney, Ektirli, Abak göletleri ve İlçe Merkezi Değirmen Dere Islahı (Delikılık) yatırım programına alınmıştır. Ayrıca Orman İşletme Müdürümüzle de konuştuk bu baraj alanlarımızda mesire yerlerimiz olacak, vatandaşlarımız bu alanlarda seyir tepelerinde keyifli zamanlar geçirebilecek. Karpuzlu-Milas 40 kilometrelik yolu da Ekim ayında bitecek. Yıllardır bu bölgenin hayali olan Karpuzlu- Milas Karayolu bittiğinde aradaki mesafe 45 dakikada ulaşım sağlanacak. Yol tamamen asfalt olacak,  Karpuzlu’dan Milas hava alanına gitmek isteyen bu güzergâhı kullanabilecek. 15 yataklı hastanemiz hizmete açıldı, onun da açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Karpuzlu’da yeni bir hükümet konağı yapacağız. İmam Hatip Ortaokulu binası da yapılmakta. Aydınımız DSİ ve Bakanımız sayesinde yiğitler diyarı göletler diyarına dönüştü. Bundan sonrada Karpuzlu’ya yatırımlarımız devam edecek. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


































Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 03:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472