banner488

Çine Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine Büyük Yatırım

Çine Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine Büyük Yatırım
banner496
 AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, bir tek Aydın Devlet Hastanesi’nde bulunan, diğer ilçelerde olmayan Argon Lazer Cihazının artık Çine Devlet Hastanesi’nde mevcut olduğunu müjdeledi.

Çine Devlet Hastane Baş Hekimi Engin Tetik’i ziyarette bulunan AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hastanedeki gelişmeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Çine Devlet Hastanesi’nin bölgede sayılır hastaneler arasına girmesi için AK Parti Aydın Milletvekilleri ve İlçe Teşkilatı sarf ettikleri emeklerin sonucuna ulaştılar. AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, Çine Devlet Hastanesi’nin en iyi şekilde hizmet vermek için bütün gayretlerini gösterdiklerini ve bunun bugün sonuçlarını aldıklarını söyledi. Mehmet Tosun, Göz Hastaları artık Aydın’a gitmek zorunda kalmayacaklarını belirterek, yeni alınan Argon Lazer Cihazı ile göz hastalarının tedavileri Çine Devlet Hastanesi’nde gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Argon Lazer Cihazı hizmete girdi

Aydın’ın ilçelerinde ilk olarak Çine Devlet Hastanesine alınan Argon Lazer Cihazı hakkında bilgi veren Başkan Tosun, “Göz hastalıklarında kullanılmak üzere 100 bin lira maliyetinde Argon Lazer Cihazı artık Çine Devlet Hastanesi’nde mevcut. Göz Hastalıkları Uzman’ının kullandığı lazer cihazı, diyabet (şeker) hastalarında sıklıkla görülen kanamaları durdurmak amacı ile kullanılıyor. Şeker hastalarının gözdeki retina denilen damar çatlayarak kanamaya başlıyor, bu çatlamalara müdahale edilmezse kalıcı körlüğe kadar gidilebilecek bir süreç yaşanıyor. Tedavi edilebilir bir durum ancak bunun için özel bir cihaz gerekli olduğunu öğrendik. Aralık ayının ikinci yarısında temin edilen cihaz göz uzmanımızın hizmetine verildi.  Şu ana kadar yaklaşık 10 hastaya müdahale edildi. Göz içi kanamaları durdurulmaya başlandı. Bu hastalarımız gönül rahatlığıyla hastanemizde tedavi olabilecekler” dedi.

Hastanede yenilikler

Bir yıl gibi bir sürü zarfında Çine Devlet Hastanesi’nin neler yapıldığı le ilgili açıklamada bulunan İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, “Geçirdiğimiz süreçte hastanemizin durumundaki gelişmeler üzerinde çalışmalarımız devam etti. Hastanemizde fiziki, kadro, cihaz ve ekipman anlamında iyileştirme çalışmaları sürdü.  Bu güne kadar ilk kadrolarımızdaki eksiklikleri gidermekle işe başlardık. Bunlardan göğüs hastalıkları uzmanı, kardiyoloji uzmanı, radyoloji uzmanı ve göz hastalıkları uzmanı olarak hastanemizde doktorlarımız göreve başladı. Şu anda tüm brançlarda hekim olarak hizmet görüyoruz. Acilde pratisyen hekim eksiğimiz var ve bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.  Fiziki anlamda 100 bin lira maliyetle çatı onarımı ve tadilatı yapıldı. Engelliler rampası mevzuata uygun değildi, eğilimi standart oranlara uygun olarak revize ediliyor. Maliyeti yaklaşık 100 bin lira tutarında, polikliniklerde bekleme alan koltukları, hasta refakatçı koltukları yenilenerek sayıları artırıldı ve her odaya LCD TV, buzdolabı alındı” şeklinde konuştu.

Hastaneler yüz akı

AK Parti Hükümetlerinin ulaşım, hastane ve sağlık konusu yüz akıdır diyen Tosun, “Hastanelerde bu konularda titizlikle çalışıyoruz, yüz akımız olan bu konuda iyileştirme çalışmaların takip ediyoruz. Çünkü sağlık konusundaki vatandaşların memnuniyeti bizim için her şeyden önemli. İyi sonuçlar alıyoruz. Temel hedefimiz hastanemizde, vatandaşlarımız Aydın’a gitmeden burada bütün sağlık hizmetlerinden faydalanmasıydı. Bunu da belli bir noktaya getirdik, takiplerimiz ve çalışmalarımız sürecek inşallah.”

Emeği geçenlere teşekkür

İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, Devlet Hastanesi’ndeki eksikliklerin giderilmesinde emeği geçen AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş’a, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz Selma Özcan’a, Çine Devlet Hastanesi’ne ekokardiyografi cihazı bağışlayan Kaltun Madencilik A.Ş: Yönetim Kurul Üyesi Kamil Tuncer’e, projesi tamamlanan Diyaliz Ek Bina yapımı için bağışta bulunan Kaltun Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’e Çine halkı adına teşekkür etti.



 



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472