banner488

Çine'de Öğretmenler Günü kutlandı

Çine'de Öğretmenler Günü kutlandı
banner496

Çine’de 24 Kasım Öğretmenler Günü pandemi tedbirleri kapsamında sade bir törenle kutlandı.

Çine'de Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü pandemi tedbirleri kapsamında sade bir törenle kutlandı. Hükümet Meydanı'nda gerçekleşen törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı'na sunuldu.

Törene, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, AK Parti Çine Başkan Vekili Ergüven Özcan, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, kamu kurum kuruluş, siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere öğretmen ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ yaptı. Öğrenciler Öğretmenler Günü’ne özel şiirler okudu. Öğretmen konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim etti. Emekliye ayrılan öğretmenlere yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

Üstündağ konuşmasında; “Bugün öğretmenler günü, millet mekteplerinin açılışının . Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü yurdumuzun her köşesinde ve ilçemizde gururla bu onurlu vazifeyi yapan, yapmış olan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa ona bakanlar baktığına pişman olur. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Biz öğretmenler yılmadan ,yorulmadan, sabırla elimizdeki aydınlık meşaleyi ülkemizin dört bir yanına ulaştıran ;vatan ,millet ,devlet ,bayrak aşkıyla ,insan sevgisiyle, inanç ve imanla ulvi bir vazifeyi yapan insanlarız. Bu doğru yolda Önümüze çıkan tüm engelleri bertaraf edeceğimize inancım sonsuzdur. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu pandemi şartlarında da öğretmenler üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmek ve her zamankinden daha çok caba ve emek harcayarak öğrencilerimizin eğitimini yapmaya devam etmektedir. Atatürk’ün de dediği gibi Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve muhterem insanlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472