banner488

Çine Belediyesi’nin Çanakkale Gezisine Büyük İlgi

Çine Belediyesi’nin Çanakkale Gezisine Büyük İlgi
banner496
Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, 2014 yılı seçim sürecinde Çine Halkı’na verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çanakkale’de metrekareye 6 merminin düştüğü büyük savaşın izlerini yerinde görmeleri için Çineli kadınlara özel Çanakkale Turu düzenledi. Çine Belediye Meclisi’nde onaylanan kararla, Fibar Tur’la anlaşarak hafta da 3 kere bayanlara özel Çanakkale Turu gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yerel seçimlerde verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarını söyleyen Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “Mahallere gittiğimizde, özellikle bayanlarımızın köylerden dışarıya çok fazla çıkmadıklarını gözlemlemiştik. Bu doğrultuda karar aldık ve şanlı tarihimizin önemli bir parçası olan Çanakkale’ye gezi düzenledik. Sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini de biz karşılıyoruz. Çanakkale ruhunun, her Türk’ün, her Çinelinin, her kadının yerinde yaşaması, ülkemizi nasıl, ne şartlarda kazandığımızı hissetmelerini sağlamaktı. Bizim rahatımız için canlarını feda eden şehitlerimizi yerinde yad etmelerini amaçladık. İlk iki yıl sürecinde Büyükşehir’e adapte olmak için geçirdik ancak bu yıl gezilerimize başladık. Yazın sıcak olduğu için ve ramazan ayına girdiğimiz süreçte gezilerimiz olmayacak. Çok fazla talep var bahar aylarında gezilerimiz sürekli devam edecek. Gezilerimizi isteyip de Çanakkale gidemeyen bayanlarımız kalmayana kadar sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

“Sözlerimizi yüzde 90 gerçekleştireceğiz”

Halkın tek istediği sularının akması ve kış aylarında çamurlu yollardan kurtulmak olduğuna vurgulayan Başkan Dinçer, “Yerel seçimlerinde köylerimizde su ve yol yapımı için sözler vermiştik. Halkımızın bizlerden tek istedikleri sularının akması ve kış aylarında çamurlu yollardan kurtulmaktı. Şimdi mahallelerimizde yaklaşık yüzde 90’nın da su sorununu çözdük. Yollarımızın yapımında bazı mahallelerimizin sokaklarında çalışmalarımız tamamlandı, bazılarında devam ediyor. Mahallelerimiz de düğün yapabilecekleri yerlerde düğün çatılarını yapımını gerçekleştirdik ve halen daha devam ediyoruz. Görev süremizin sonuna kadar mahallelerimizde ve merkezimiz de tüm verdiğimiz sözlerin arkasındayız, amacımız sözlerimizin yüzde 90 gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.

Gezi Programında; Fibar Tur tarafından sigortalı Çineli kadınlar gece yarısı yola çıkarak sabah saatlerinde Çanakkale’ye ulaşılıyor. Gelibolu’ya feribotla geçen kadınlar rehber İsmail Örsçüler eşliğinde Seddülbahir, Kilitbahir Kaleleri, Namazgâh Tabyaları, Seyit Onbaşı Topu, Mecidiye Şehitliği ziyaret ettiler. Havuzlar Şehitliği ve Soğanlıdere Şehitlikleri geniş bir alanda olduğu için rehber İsmail Örsçüler arabada bilgilendirme yapıyor ve oradan Şahindere Şehitliği geziliyor. Sonrasında, Çanakkale Şehitler Abidesi geniş bir zaman ayırarak
rehber anlatımı ile ziyaretler devam ediyor. Program Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe Köyünde yemek molası, müze ziyareti, 57’nci Alay Şehitliği ve Bombasırtı Bölgesi, Conkbayırı’nda Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer, gözetleme yeri, Anafartalar Savaş Alanları’nın seyri ile sona eriyor ve Çine’ye doğru yola çıkılıyor.

Başkan Dinçer’e Teşekkür Ettiler

Günübirlik Gelibolu Yarımadası’na Kültür Gezileri’ne katılan Subaşı, Kızılgüney, Bağlarbaşı Mahalle sakini bayanlar, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer’e böyle bir gezi düzenledikleri için teşekkür ederek, “Çine Belediyemizin düzenlemiş olduğu kültür gezisinden çok memnun kaldık. Gezi programımı gerçekten çok iyi hazırlanmıştı. Dedelerimizi ziyaret etme imkanı bulduk, vatanımızı nasıl kazanıldığını kulaktan dolma değil yerinde görerek, hissederek, yaşama imkanı sağlayan Başkanımız Salih Dinçer’e ve tüm çalışanlarına tekrar tekrar teşekkür ederiz. Bizler için çok güzel bir gezi, kültür gezilerinin devam etmesi istiyoruz” dediler.

 





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472