banner488

Çine Belediyesi Olağanüstü Toplandı

Çine Belediyesi Olağanüstü Toplandı
banner269

Corona virüsü salgını sonrasında İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle belediyelerin Nisan, Mayıs, Haziran aylarındaki belediye meclis toplantıları ertelenmişti. Çine Belediyesi Nisan ve Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştiremezken, olağanüstü toplanarak 4 gündem maddesini görüştü.

Çine Belediyesi Meclisi olağanüstü topla kararı alarak 8 Mart 2020 Cuma günü saat 14.00’da Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda 4 gündem maddesini görüştü. Gündem maddelerinde; Karakollar Mahallesi 101 ada 1 parsel sayılı taşınmaza yapılacak olan Çine Devlet Hastanesi ile ilgili uygulama imar plan konusunun görüşüldü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı meclisleri bakanlık tarafından koronavirüs nedeniyle durdurulduğunu, özel izinle, meclisler belediyeler tarafından yapıldığını ve Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik'in talebi üzerine olağanüstü topladıklarını ifade etti.

Çine Yeni Devlet Hastanesi Yıl Sonuna Kadar Temeli Atılacak

Gündemin birinci maddesi; Çine Belediye Meclisi, Karakollar Mahallesi 101 ada 1 parsel sayılı taşınmaza yapılacak olan Çine Devlet Hastanesi ile ilgili uygulama imar planı önce komisyona havale edildi. Komisyon toplantısını sonrası oy birliği ile kabul edildi.

Çine’ye kim tarafından bir şeyler yapılırsa her zaman her kararın arkasında olacaklarını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Biz her zaman bir şeyler yapıldığında arkasında olduk. Cezaevi gelmesin demedik, ancak yerinin uygun olmadığını ifade ettik. Hastane ile ilgili de yapılmasın demiyoruz tabi ki de yapılsın, halkımızın menfaatine olan her şeyin arkasındayız ancak yerinin uygun olmadığı kanaatindeyim. Keşke merkeze daha yakın bir yerde yapılsaydı daha uygun olur, ekonomiye daha çok katkı sağlar, ulaşımı daha kolay olurdu" dedi. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, hastanenin tam teşekküllü 100 yıllık ihtiyacı karşılayabilecek ve korona önlemlerinin üst düzeyde tutulduğu bir hastane inşa edileceğini ve yıl sonuna kadar da temel atma işlemleri başlanacağını ifade etti.

Gündüz Bakım Evi

Gündemin ikinci maddesi; Belediye tarafından kreş yapılması konusunun görüşüldü. Mülkiyeti Çine Belediyesine ait olan Şevketiyle Mahallesi 264 ada22 parsel sayılı taşınmaz üzerine 36-64 ay aralığına uygun gündüz bakım evi yapılması için gerekli işlemlerin yapılması için meclis oy birliği ile kabul etti.

Gündemin üçüncü ve dördüncü maddesi; Hamitabat Mahallesi 139 ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-25-26-27 ve 28 parsel sayılı taşınmazların 1/1000 Uygulama İmar Planında meydan olarak imar planı değişikliği ve Karakollar Mahallesi 101 ada 1 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Taksi Durağı Meydanına gerçekleştirilmesi düşünülen otopark ile ilgili AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, plan ve proje hakkında bilgi istedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Meydan düzenlemesinde otopark şart ama katlı bir inşaata uygun değil. Tek başımıza değil buna hep birlikte karar vereceğiz. Bu konuda halkımıza da gidebiliriz" dedi. CHP Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak, otopark projesinin olmazsa olmazları olduğunu söyledi.

Evciler Mahallesi’nde bazı yollar Çamurdan kurtuluyor

Gündem dışı olarak AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Evren Aytepe,Evciler Mahallesi'ndeki yol sıkıntısı dile getirildi. Yaklaşık bir ay içerisinde taş döşeme çalışmalarına başlanacağını belirten Başkanı Dinçer, Evciler'deki kanalizasyon çalışmaları henüz bitmedi. Kanalizasyon alt yapı çalışmaları bitti ancak ev bağlantıları yapılamadı. Ev bağlantılarının yapılabilmesi için ana artelin arıtmaya bağlanması gerekiyor. Bunun için ise Aydın-Muğla Karayolu'nda bir çalışma yapılması gerekli. Karayolunun zarar görmemesi için çalışma yolun altından yapılacak, karayolunun altı yatay delgi ile delinecek ve ana hat arıtmaya bağlanacak. Bu çalışmanın yapılabilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile geçtiğimiz günlerde protokol yapıldı. Halkımız mağdur oldu, bir şeyler yapılırken biraz mağduriyet yaşanabiliyor Evciler'de biraz uzun sürdü ancak bizim bu çalışmayı yapabilmemiz için Karayolları ile yapılan protokol şart. Bu çalışma bittiğinde yani biz yaklaşık bir ay sonra Evciler'de taş döşeme işlemine başlayabileceğiz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472