banner488

Çine Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirdi

Çine Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirdi
banner496

Çine Belediyesi Ekim Ayı Olağan Belediye Meclisi toplantısında; 6 gündem maddesi ve ilave 1 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Sosyal mesafeye dikkat ederek Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'nda yapılan Meclis Toplantısında mali, idari ve imar konulu maddeler karara balandı. Çine Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen 2021 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı oy çokluğu ile kabul edilirken, Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen 2021 yılı Belediye tarifeleri enflasyon oranı ile orantılı bir şekilde yaklaşık yüzde 15 civarında zam yapılarak oy birliği ile kabul edildi. Belediyeye ait ekli listedeki gayrimenkullerin satış kararı alınmasının görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Hamitabat Mahallesi 141 ada 174 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Yağcılar Mahallesi 116 ada 7-8-9-10-11 ve 12 parsel sayılı taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi ve Evciler Mahallesi 298 ada 9 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesinde ise, Karakollar Mahallesi'nde belediyeye ait bin 500 dönümlük arazinin inşa edilecek olan Çine Devlet Hastanesi için hazineye ücretsiz olarak devri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Kahraman Mahallesi'nde bulunan Çamlık olarak geçen ve düğün salonu yapılmak istenilen hazineye ait alanın belediyeye ücretsiz olarak devrinde Cumhur İttifakı belediye meclis üyelerinden yardımcı olmaları talebinde bulundu. Dinçer, "Çine için yapılacak her güzel projenin içerisinde bulunabilmek ne güzel. Meclis olarak bugün burada yeni yapılacak olan hastane için bir fayda sağladık. Kahraman Mahalle halkına düğün salonu hizmeti verebilmek için belediyemize kolaylık sağlamak adına maliye hazinesinde bulunan arazinin bedelsiz olarak belediyemize devredilmesinde siz Cumhur İttifakı meclis üyelerimizden yardım istiyoruz" dedi.

Gündem dışı görüşmelerde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Topçam Madran Su Dolum Tesisi (ÇİPAŞ) olarak bardak su üretimine girmeye hazırlandıklarını açıkladı. Barak su üretimi için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve makine siparişi verdiklerini açıklayan Başkan Dinçer, "Pandemi nedeniyle artık tek kullanımlık sular daha çok tercih ediliyor. Bizde ÇİPAŞ olarak bardak su üretimine girmeyi planladık. Yatırım için gerekli girişimlerde bulunduk. Makine kurulduğunda bardak su üretimine başlayacağız. Yatırım maliyetimiz ise yaklaşık bir milyon lira. Bu yatırım sayesinde uluslararası bir ivme kazanacak ve pazarda etkin bir rol üstleneceğiz. Yatırımımızı son teknoloji imkanlar doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472