banner488

Çine Belediyesi 2017’nin İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Çine Belediyesi 2017’nin İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
banner269
Çine Belediyesi 2017 yılı ilk meclis toplantısı, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Çine Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılı kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Salih Dinçer, “2017’in hepinize, ailelerinize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum. İnşallah başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada terörün ve sorunların bittiği, barışın ve huzurun sağlandığı, iyilerin ve insanlığın kazandığı bir yıl olmasını diliyorum” dedi. Toplantıya, CHP’li Mustafa Demir ve AKP’li Yücel Eşiyok mazeretli olarak katılmadı.

Yılın ilk meclis toplantısında birinci madde; Meclis toplantı gün, saati ve 1 aylık tatilin belirlenmesi konusunda görüşüldü. Önceki yıl olduğu gibi, her Ay’ın ilk Salı günü saat 15.00’de devam etmesi ve bir aylık tatilinde Temmuz ayında yapılması oy birliği ile kabul edildi. İkinci madde;  Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur hakkı tespiti konusu görüşüldü. Geçen sene huzur hakları 98 lira olup, bu yıl 108 liraya yükseltilmesi oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü madde; 2017 yılında çalışacak tam zamanlı sözleşmeli mimar ile kısmi zamanlı sözleşmeli avukatın ücretinin tespitinin görüşüldü. Çine Belediyesi’nde sözleşmeli 1 adet mimar ve kısmi zamanlı 1 adet avukat ücretleri yüzde 10 olarak artırılması oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin dördüncü maddesi; Geçici işçi vizelerinin görüşüldü, şu anda Çine Belediyesi’nde 1 adet geçici işçi mevcut olduğu ama Belediye’nin 33 tane geçici işçi bulundurma hakkı olduğu ve bu maddenin 33 geçici işçi vizeleri için geçerli olacak şekilde oy birliği ile kabul edildi. Meclisin beşinci maddesi; Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre I, III ve IV Sayılı Cetvelleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Denetim komisyonu üyeleri belirlendi

Meclisin son maddesi; 2017 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu Üyelikleri gizli oylama ile belirlendi. CHP ve AKP denetim komisyonunda görev yapacak olan meclis üyeleri ile ilgili herhangi bir değişiklik yapmadı. 23 kişinin oy kullandığı gizli oylama sonucunda; CHP’den Mehmet Kıvrak ve Zerrin Erol Durdu, AKP’den Muhammet Doğan görev yapacaklar. 2017 yılı denetim komisyonu seçim sonuçları oy birliğiyle kabul edildi. Meclis gündem ve gündem dışı konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 13:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472