banner488

Çine Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Çine Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı
banner496

Çine Belediye Meclisi 2021 yılının ilk meclis toplantısında esnaf ve sanatkarı sevindiren karar aldı.

Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’in başkanlığında toplanan Meclis, devam eden pandemi süreci dolayısıyla 2021 yılında hastalık sona erinceye kadar belediyeye ait mülklerde kiracı olup faaliyet göstermeyen esnaf ve sanatkardan kira alınmaması, paket servisi yapan esnaftan da yarı kira bedeli alınması kararlaştırıldı.

Çine Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'nda gerçekleşen 2021 yılının ilk toplantısında 8 gündem maddesi ve 1 ek gündem maddesi olmak üzere 9 madde görüşüldü. Toplantıda, Belediye Meclisi'nin 2021 yılı tatil yapmayacağı ve aynı tarihte ve saatte yapılması, Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur hakları komisyona sevk edilmesi, sözleşmeli Gıda Mühendisi ve Mimarın ücreti ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü, geçici işçi vizeleri görüşüldü, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümleri görüşüldü, Kavşit Mahallesi’de içkili yer bölge tespiti yapılması ile ilgili ruhsat alınması görüşüldü, Bağlarbaşı Mahallesi imar planı ve ilave yapılması ile ilgili İmar Komisyonu Raporu ve Denetim Komisyonu üye seçimi görüşülerek gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Salih Dinçer, zorlu geçen 2020 yılının ardından 2021 yılının herkese başta sağlık getirmesini dileyerek başladığı konuşmasında tüm üyelerin yeni yılını kutladı. Gündemin 8. Maddesi gereği yapılan Denetim Komisyonu üye seçiminde geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında; Mehmet Kıvrak, Semra Eroğlu ve Evren Aytepe’nin Denetim Komisyonu üyesi olarak görev yapması oy birliği ile kabul edildi.

Esnaf ve sanatkara kolaylık sağlandı

Toplantıda ayrıca Çevre Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün15 Aralık 2020 tarih ve 268495 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020/27 sayılı genelge kapsamında belediyeye ait mülklerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkardan 2021 yılında pandemi süreci sona erinceye kadar kira alınmaması ve paket servisi yapan esnafın kira bedelinin yarısı alınması oy birliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 21:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472