banner488

Çine Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Çine Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Gerçekleşti
banner269
Çine Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak Başkanlığında Nisan ayı olağan toplantısında 7 madde yanı sıra gündeme bir ek madde ilave edildi. CHP’den Burkan Kandemir ve AKP’den Yücel Eşiyok mazeretli olarak toplantıya katılmadı.

Gündemin birinci maddesi olan Çine Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyet raporu ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Salih Dinçer 2016 yılı Faaliyet Raporu dolayısı ile yapmış olduğu sunumda; “6360 Sayılı Kanun ile hizmet alanımız 80 kat artarak hizmet alanımız genişlemiş, sayısı 6 olan mahallemiz 72’ye çıkmıştır. Elimizdeki kısıtlı kaynakları etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanarak belirttiğimiz hedeflere ulaşabilmek için azami gayret ve özen gösterilmiştir. İlçemizin hem ekonomik hem de coğrafi yapısı göz önüne alındığında gelişimi ve ilerlemeye açık bir ilçe görüntüsü ortaya çıkmaktadır. Bizde hizmetlerimizde ilçemizi bir adım daha öteye taşımaya yönelik olarak projelendirdik. Bunun için bütün kamu, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütleri ile uyumlu bir çalışma sürdürmekteyiz. Değerli görüş ve önerilerde bulunarak kentlilik ve hemşerilik bilinciyle aktif katılım sağlayan tüm meclis üyelerimize, omuz omuza çalıştığım belediyemizin fedakar emekçilerine ve takım arkadaşlarıma, tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgüt temsilcileri mahalle muhtarları ve bize inanan, tüm çalışmalarımızda ve karar aşamalarımızda bizlere rehberlik eden Çine halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gündemin birinci maddesi 2016 Yılı Denetim Komisyonu Raporu görüşüldü. Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.maddesi gereğince meclis denetim komisyonu incelemelerinde; Tahsildarların kullandığı makbuz incelemelerine göre 2016 yılında Besim Onarım 85 bin 262 TL, Servet Akpınar 224 bin 401 TL, Hüseyin Savran 250 bin 356 TL, Gökhan Uyanık 159 bin 068 TL, Bircan Sarı 2 milyon 630 bin 635.47 TL, Durmuş Savaş 129 bin 998.15 TL tahsilat yaptığı, tahsilatların banka usulüne uygun yatırıldığının tespit edildiği, hayvan pazarı biletlerinin kontrol edilerek 6 bin TL tahsilat yapıldığı ve tahsilatların makbuz iptal işlemlerinin usulüne uygun olduğunun tespit edildiği, posta çeki ile gelen 4 bin 498.60 TL destek kayıtlarının işlendiğinin görüldüğü bildirildi. Gelir cetvellerinin işlendiği, 2016 yılında 18 milyon 583 bin 151.51 kuruş gelir tahakkuk ettiği, 2015 yılından devreden 2 milyon 729 bin 399.33 kuruş alacağın bulunduğu, 21 milyon 312 bin 550.84 kuruş tahakkuktan 18 milyon 802 bin 548.07 kuruş tahsil edildiği, 2 milyon 510 bin 002.75 kuruşun 2017 yılında alacak olarak devredildiğinin tespit edildiği meclis üyelerine aktarılırken, 2016 yılı gelirlerinin 2015 yılına göre yaklaşık yüzde 21.12 oranında artış olmuştur. Gider cetvellerinin incelenmesiyle 2016 yılı bütçesinin 25 milyon 994 bin 560 kuruş olarak onaylandığı yıl içinde 20 milyon 123 bin 266.85 kuruş ödeneğin harcandığının tespit edilmiştir. 2016 yılı giderlerinin 2015 yılına göre yaklaşık yüzde 32.38 oranında artış olmuştur. 2017 yılına firma ve şahıslardan bir milyon 296 bin 233.50 kuruş borç bakiyesi devrettiğinin görüldüğü ifade edildi. Ayrıca emanetler hesabında da 4 milyon 388 bin 832.18 kuruş borcun 2017 yılına devrettiği açıklandı.

Gündemin üçüncü maddesi; Belediye Çalışma Yönetmeliği’nin 21nci Maddesine göre İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının görev süresi ve üye sayısının belirlenmesi görüşüldü. Eski şekilde bir yıllık görev süresi ile üç kişi devam etmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24ncü Maddesine Göre İmar Komisyonu seçiminin yapılması görüşüldü. Açık oylama ile CHP’li Hasan Yörük, Mutlu Sarıbaş ve AKP’li Veysel Tetik olarak bir yıllık görev yapmak üzere oy birliği kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24ncü Maddesine Göre Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin yapılması görüşüldü. CHP’li Mehmet Kıvrak ve Zerrin Erol Durdu ve AKP’li Muhammet Doğan olarak bir yıllık görev yapmak üzere oy birliği kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33ncü Maddesine Göre Encümen Üye seçimlerinin yapılması görüşüldü. Gizli oylama ile CHP’li Tayfun Aslan ve Burhan Kandemir oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi; Çine Adnan Menderes Bulvarında bulunan sıvasız-boyasız-badanasız durumda olan bina ve inşaatların düzgün hale getirilmesi ve kaldırım düzenlenmesi konusunun görüşüldü ve Çevre ve Temizlik Komisyonuna oy birliği ile sevk edilmesi kabul edildi. Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, “Bulvar bizim aynamız, vitrinimiz oradan çok fazla araba gelip geçiyor bu nedenle bulvarda bulunan sıvasız ve boyasız bulunan binaların bir an önce bir düzene girmesi gerekiyor. Kaldırımlarımızın da aynı şekilde, dışarı çıkarılan masa, sandalye ve dolapların başıboş durumu söz konusu. Çevre Komisyonumuzun bir ay boyunca değerlendirip bir rapor sunmasını öneriyoruz” dedi.

Gündemin sekizinci maddesi: Doğalgaz yatırımı yapacak olan şirketin talebi görüşüldü. Başkan Dinçer, “Genel iktidar ve Çine Belediyesi olarak doğalgaz çalışmalarımız oldu. 4 ay önce hükümet bir karar alarak nüfusu 20 binin üzerinde olan ilçelerde doğalgaz hızlandırma çalışması başlattı. Bizim bölgemize bakan şirketin adı Enerya. Denizli merkezli olan bu şirketin bölge müdürü ile görüştük. Bizim ondan, onun bizden çeşitli talepleri oldu. ‘Biz yatırım yapacağız ancak giderlerimiz çok fazla. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) ilk defa bir karar aldırdık, fakat bu kararın hem sizin meclisten hem de Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmesi gerekiyor’ dediler.  Bu karar geçerse yaz gelmeden doğalgaz çalışmalarına başlayacaklar. Bu karar Türkiye’de birkaç ilçe için çıkarılmış bir karar. Bu karar onaylanması halinde biz şirketten ruhsat harcı, teminat, yüzey kaplama veya zemin tahrik gibi bedellerini talep etmeyeceğiz. İmar ve altyapı bilgilerimizi paylaşacağız. Enerya bugüne kadar bütün yatırımı kendi yapıyordu. Yol bozulduğundan dolayı bedel ödüyordu. Vergilerini tam bilmiyorum. Açılan kanallarında üzerini biz kapatacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Aydın’da doğalgaz çalışması yaparlarken biz onlardan para aldık, dedi. Ancak mecliste olumlu oy kullanacağını ve mecliste bu kararı oylamaya sunacağını söyledi. İlk defa bu kadar ciddi bir aşamaya geldik. Çine için yapılacak bir yatırım ayağımıza gelmiş, görevimiz olmadığı halde bu yatırıma bütçe ayrılacaksa da yine Çine’mizin hayrına olacak. Almış olduğumuz bu karar Çine’nin geleceği için çok önemli, inşallah hayırlı olur. Ayrıca, şehir merkezindeki yolları düzeltme çalışmalarını doğalgaz yatırımını bekledikleri için biraz geciktirdiklerini ifade ederken, doğalgaz ile birlikte yol onarımlarını da gerçekleştirecekler, AKSİ’de su şebekesini değiştirecek” dedi. Sekizinci madde oy birliği ile kabul edildi.






Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472