banner488

Çine Belediye Meclisi'nden İdlib Şehitleri için saygı duruşu

Çine Belediye Meclisi'nden İdlib Şehitleri için saygı duruşu
banner269

Çine Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, İdlib'de şehit olan askerler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Toplantının açılışında konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer “Suriye’de meydana gelen hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun” dedi.

Çine Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer başkanlığında Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda yapıldı. İdlib şehitleri anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında 4 gündem maddesi görüşüldü.

Cadde ve Sokaklarda işgaliye önlenme

Birinci gündem maddesinde; Çine merkezinde kaldırım bulunmayan cadde ve sokaklarda işgallerin önlenmesi ile ilgili Trafik-Yol-Şehircilik Komisyonu ile Çevre-Sağlık-Temizlik Komisyonu Raporunda; Hamidabat ve Şevketiye Mahallelerini birbirinden ayıran Atatürk Caddesinde (Adnan Menderes Bulvarından başlayıp 253 sokağın köşesine kadar), Hamidabat Mahallesi 194 Sokakta (Çarşı Camii arkası), Hamidabat Mahallesi Namık Gedik Caddesinde (Atatürk Caddesi köşesinden başlayıp, 200 Sokağa kadar) ve Hamidabat Mahallesi 224 Sokak üzerinde (Eski Hamam Sokağı) sıfır işgaliye uygulamasına. Belediye Kapalı Pazar Yerinin Çarşamba ve Perşembe günleri hariç olmak üzere sadece binek otomobillerin otopark olarak kullanmasına, diğer araçların (kamyon, kamyonet, traktör, minibüs, v.b.) eski itfaiye alanını kullanmalarına. Taksi Durağı Meydanının araç giriş çıkışlarının daha kullanılır hale getirilmesi için yeniden düzenlenmesi konuları komisyon tarafından uygun görülerek meclis üyeleri oy birliği ile kabul etti. Ayrıca maden kamyonları stabilize yoldan gitmemek için şehir merkezinden geçtiği ve yolları bozduğu konusunda vatandaşlar merkezde girmemelerini, yollarda başıboş hayvanların dolaşmamaları ile yasak getirilmesi görüşülerek, 1 Nisan’a kadar süre verilerek oy birliği ile kabul edildi.

Zeytin ve Zeytinyağı Festivali

Çine Belediyesi 1’nci Uluslararası Organik Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali konusun hakkında Başkan Dinçer açıklama yaptı; “Zeytinyağı fabrikalarından gelen talep üzerine Çine’deki bütün zeytinyağı fabrikaları, odalarında bulunduğu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile 3 gün sürecek Zeytin Festivali 15-16-17 Nisan’da Asar Mevkii ve Kuva-i Milli Parkı gibi değişik alanlarda yapılması planlanıyor. Çine’nin tanıtılması, kadınlarımızın yapmış olduğu çini sergisi, Akçaova’daki testi ve toprak ürünleri gibi bir çok çeşit bulunacak. İlk defa böyle geniş çaplı bir festival düzenleyeceğiz” dedi. Oy birliği ile festivalin hazırlanması Belediye Başkanlığına yetki verildi.

Doğalgaz Çalışmaları 1 Haziran'da Başlayacak

Mülkiyeti Belediyeye ait Şevketiye Mahallesi 264 ada 22 parsel sayılı taşınmaz içerisinde 94,404 m²’lik kısmının Tedaş Genel Müdürlüğü’ne trafo alanı olarak tahsis edilmesi ve Şevketiye Mahallesi 272 ada 1 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. So gündem maddesi ile ilgili Başkan Dinçer,” Şirket, 1 Haziran'da Çine'de tekrar doğalgaz çalışmalarına başlayacaklarını bildirdiler. Şevketiye Mahallesi'nden başlayacaklarından dolayı çalışmaları için yer istediler” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472