banner488

Çine Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Meclis’de, gündem dışı görüşmelerde kimin ne yapmadığı yaptığı konuşuldu!

Çine Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı
banner496

Çine Belediye Meclisi’nin 2018 Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı. Çine Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantı gündeminde 2 madde yer aldı.

Gündemin ilk maddesi Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen Belediyemiz 2019 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı görüşüldü. Belediye 2019 yılı bütçe teklifi Bütçe Komisyondan gelen kararda; Personel giderleri 6 milyon 179 bin, Sosyal Güvenlik primi giderleri 852 bin, Mal ve hizmet alımı ile 21 milyon 587 bin 200, Faiz giderleri 400 bin, Cari transferler 384 bin 800, Sermaye transferleri 11 milyon 568 bin, Sermaye giderleri bir milyon 216 bin, Yedek ödenek 4 milyon olmak üzere toplam 46 milyon 187 bin lira olarak belirlenirken aynı şekilde yüzde beş artış yapılarak 2020 yılı 48 milyon 496 bin 350 lira, 2021 yılı 50 milyon 921 bin 269 lira olarak belirlenerek görüşmeye sunuldu, madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi; Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen 2019 yılı Belediye tarifeleri Üfe-Tüfe oranlarının yüksek çıkması olasılığı ile yüzde 20 gibi bir artış yapılması görüşüldü. Belediye Başkanı Salih Dinçer görüşmeler sonunda; “Bütçemizi yüzde 5 artırdık, en azından bir yüzde 5 artış yapmamız lazım. Esnafımızın da Allah yardımcısı olsun. Ama biz bir kamu şirketiyiz, bizim çok para kazanma bir derdimiz yok. Halkımızı ve esnafımızı da koruma altına alalım. Mal aldığımız, mesela akaryakıt alıp kepçe gönderiyoruz bunlarda artışı yüzde 15-20 olarak koruyalım. Düğün salonu, çay, kahve parası, cenaze giderleri gibi sosyal işlemlerde hiç artırmayalım. Bu aradaki bütçedeki yüzde 5 ‘i buradaki yüzde 15’lik artışla koruyalım” dedi. Başkan Dinçer gündemin ikinci maddesini oylamaya sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Cumhuriyet Mahallesi’ne Kültür Merkezi

Gündem dışı görüşmelerde Sanayi Sitesinin önündeki ağaçlar kesilmeden bir düzenleme yapılacağı belirlendi. Çarşı Camisi’nin önündeki meydanda meydan düzenlemesi yapıldığına değinen AK Parti Belediye Meclis üyesi Muhammet Doğan, “ Geçmişte de orası oto parktı, yine otopark olarak mı kullanılacak ve ayrıca Cumhuriyet Parkı’nda geceleri ciddi bir sıkıntı var. Çine’nin zamanında en güzel parkı şu anda kaderine terk edilmiş hale geldi. Bütçe deniyor ama bakıyoruz başka yerlerde yapılmış parklar var. En azından koruma altına almak gerekiyor ” diye sordu.

Başkan Dinçer, “Geçtiğimiz dönemde sadece otopark olarak düzenlemiştik ama vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine iki yol açıldı. Geri kalan bölgeyi otopark olarak bıraktık, bu şekilde bir düzenlemeye gidildi. Cumhuriyet Parkını düzeltelim bu bizim sorumluluğumuz. Büyükşehir tarafından oraya Kültür Merkezi yapılma kararı var. Temel atılma tarihi aşağı yukarı belli oldu. Seçimlerden önce gerçekleşecek” dedi.

“Akçaova’ya hiç bir şey yapılmadı”

Diğer bir gündem dışı görüşülen konuları AK Parti Belediye Meclis üyesi İsmail Çerçi , “Akçaova Kabalar’da bir gölet yapıldı. Özel idare devredildi Büyükşehir ASKİ devredildi bunun konumu nedir? Bizim Düğün Salonu’nun durumu ne oldu? Akçaova Mezbahasını yıktınız, yeri hazineye ait. Bildiğim tek şey var 4-5 yıldır Akçaova’ya hiçbir şey yapılmadı. Kanalizasyonu İller Bankası’ndan kredinin tamamı hibe ile yapılmadı mı? “

Tüm ihaleler iptal oldu diyen Başkan Dinçer, “Resmi bir yazı yok bizde. Özel İdare Büyükşehir’e devretmek istedi. Gölet tam bitmediği için ara kanalların yapılması gerektiği gibi bazı noktalar vardı bu nedenle devir alamadığı biliyorum. Bu konuyu bir araştıralım. Bizim Düğün Salon’unun betonarme kısmını yaptık. Çatı kısmında çelik konstrüksiyon kısmı ihaleye çıktık ama demir ve dolardaki yükselişten bize müttehitler teklif bile vermedi. Fiyatlar biraz duruldu, önümüzdeki hafta tekrar ihaleye çıkıyoruz. Ekonomik krizin getirdiği sıkıntıdan dolayı bütün ihaleler iptal oldu. Hükümet Konağı’nın ihalesi neden iptal oldu onu biliyor musunuz? İşte tüm düğün salonlarını ihaleye çıktık yüksek geldi. Bu nedenle çelik kısmı ihale ile yaptırmaya başladık, diğer kısımları kendimiz yapıyoruz. Ayrıca Kahramanköy, Dutluoluk ve Topçam’da çelik çatılarının ihaleleri var. Mezbahayı yıktık söz verdik aynı yere mezbahayı yapacağız. Biz sadece hazine arazisinin olduğu kısmı yapıyoruz ve hazineden devir aldık. Akçaova’ya kanalizasyon döşendi, belli sokaklara taşlar döşendi. İller Bankası’ndan kredi alarak ASKİ yaptırıyor kanalizasyonu. Çıkan fiyat yetmedi ikici kez üstüne ekledik” dedi.

“Hükümet Konağı’nın ihalesi neden iptal oldu”

Ekonominin getirdiği olumsuzlar karşısında Başkan Dinçer, AK Parti Meclis Üyesi İsmail Çerçi’ye sorular yönetti; “Çine’ye TOKİ, Hastane, Cezaevi, Hükümet Konağı yapılacaktı hangisi yapıldı. Siz kendi yapamadıklarınıza hiçbir şey söylemiyorsunuz. Siyasette muhakkak sözler veriliyor ama 5 yıl sonrasının sözünü veriyoruz. Ben sözü verdiğimde dolar 2-3 liraydı, şimdi dolar 7 lira oldu. Bizim bütçemiz mi artı? Sırasıyla yapıyoruz. Akçaova’ya Hükümetten ne getirdiniz? 5 yıldır çivi çaktınız mı hükümet aracılığı ile Akçaova’ya? Akçaova’dan hastaneye direk gidebiliyorlar, halk ekmekle daha ucuz ve kaliteli ekmek yiyebilir vatandaşımız. Verdiğimiz sözleri yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 18:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472