banner488

Çine Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

Çine Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı
banner496

Çine Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Toplantıda 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında; Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre 3, 4 ve 7 Sayılı Cetvellerin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu, Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonu oluşturulup görev dağılım yapıldı.

Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Mustafa Ali Alkan, Cengiz İnce ve Şakir Deniz, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu Özden Okumuş, Hasan Yörük ve Burhan Kandemir, Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu Mehmet Yavaş, Semra Eroğlu ve Efraim Çayır, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyon ise Mehmet Utku Şahin, Özden Okumuş ve Evren Aytepe’den oluşturuldu ve görev süreler bir yıl olarak belirlendi ve oy birliği ile kabul edildi.

İki Ayrı Komisyon Daha Kurulması Önerildi

Mecliste söz alan Çine Belediye Meclis Üyesi ve EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, maden ve engelliler ile ilgili komisyon kurulması talebinde bulundu. Demir, “Yeraltı kaynakları madenler bizim zenginliklerimiz bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Burada birileri kasti olarak bu çalışmalara karşı çıkıyor. Farklı hesaplar peşinde koşuyorlar. Kulaktan dolma bilgilerle fikirlerle değil, bilimsel olarak araştırılıp neler yapabiliriz buna bakmak lazım. Çine maden zengini bir yerleşim yeri ve birçok aile geçimini buradan sağlıyor. Maden sektörü, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir komisyon kurulmasını talep ediyorum. Engelliler ile ilgili bir komisyon kuralım ve onları daha çok yardım eli uzatalım” diye konuştu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bu iki komisyon talebini bir sonraki meclis toplantısında gündeme alınmasını önerdi.

Jeotermal Konusu Araştırılacak

Gündem dışı olarak; Başkan Dinçer, Jeotermal konusunda Germencik ilçesini ziyaret edildiğini, siyaset üstü olduğunu ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi. Meclis Üyesi Muhammet Demir, Avrupa’da bir çok ülke olmak üzere Amerika’da da jeotermal enerjiden faydalanıldığını bu konuda Aydın’da yeterince bilimsel bilgiye sahip olunmadığını belirtti. Meclis üyeleri jeotermalle ilgili belediye olarak yeterli çalışmanın yapılmasını ve bilimsel çalışmalar neticesinde ortak bir karar varılması gerektiğini hem fikir oldular.

Başkanı Dinçer, “Jeotermal enerji, baraj, kömür, madenler bu ülkemizin yeraltı kaynaklarından devlet olarak yararlanmamız gerekiyor. Allah bunları bize vermiş. Doğaya zararları yok dersek yanlış olur. Zararları var. Ama bunda kaybettiklerimiz ve kazandıklarımız nedir bunun hesabını iyi yapmamız lazım. Bunu öğrenelim. Bu kaynaklar ve zenginliklerimiz ile vatan toprağının bizler emanetçileriyiz. En doğrusu neyse ona karar verelim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 08:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472