banner480

Çine ADD, Kubilay'ı Andı

Aşkar, "Menemen Olayı, Cumhuriyet tarihinin en önemli irtica olayıdır"

Çine ADD, Kubilay'ı Andı
banner269
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar, Fehmi Kubilay’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle basın açıklama yaptı.

23 Aralık 1930 tarihinde yaşanan “Kubilay Olayı”nın Cumhuriyet tarihini en önemli olaylarından biri olduğu belirten Aşkar, “Menemen Olayı, Cumhuriyet tarihinin en önemli irtica olayıdır. İlk bakışta gerici bir grubun bir anda galeyana gelmesi gibi görünen olay, arka planda Cumhuriyet devrimlerine karşı önceden planlanmış bir olaydır. Derviş Mehmet ve arkadaşları Manisa'dan Menemen'e yola çıktıklarında Cumhuriyet devrimlerini tamamen yok edeceklerini, hilafeti getireceklerini Derviş Mehmet'in halifeliğini ilan edeceklerini düşünüyorlardı.

Menemen'de cami çıkışında yeşil bayraklarla başlatılan ayaklanma sonucunda, yedek subay olarak görev yapmakta Jokerbet olan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay, bekçi Hasan ve bekçi Şevki şehit edildiler. O gün orada Kubilay'ı şehit edenlerle, Madımak'ta aydınları diri diri yakanların zihniyeti arasında hiçbir fark yoktur. Günümüzde ise hilafetin hayalini kuranlar, laik eğitim için mücadele veren eğitim emekçilerine acımasızca şiddet uygulamaktadırlar. Bizlerin bu karanlık düşüncelere karşı dimdik ayakta durması, Atatürk devrimlerini benimseyenlerin geleceğe çok iyi hazırlanması gerekir. Tüm bu duygularla devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 23:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472