banner488

Çiftçinin Satılmadık Bir Suyu Kalmıştı

Çiftçinin Satılmadık Bir Suyu Kalmıştı
banner496

Türkiye’deki Sulama Birlikleri Meclisi ve Başkanlıkları düşürüldüğüne tepki veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Sulama Birlikleri artık üreticilerin demokratik yollarla seçtiği kişilerin yerine, atama yoluyla gelenler tarafından yönetilecek” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer açıklamasında, “Hükümet tarafından çıkarılan yasa ile tüm Türkiye’deki Sulama Birlikleri Meclisi ve Başkanlıkları düşürüldü. Sulama Birlikleri artık üreticilerin demokratik yollarla seçtiği kişilerin yerine, atama yoluyla gelenler tarafından yönetilecek. Bugüne kadar üreticilerimiz ve köylülerimiz kendilerinin kullandığı suyu, yine kendilerinin seçtiği, kendileri tarafından oluşan Meclis tarafından belirliyorlardı. Artık böyle bir imkan kalmadı. Artık tarlalarında, bahçelerinde kullanacakları suyun fiyatının belirlenmesinde söz hakları yok. Daha önce su fiyatlarında yapacakları indirimler olsun, peşin ödemeler olsun hepsini kendileri belirliyordu. Artık böyle bir hakları yok. Çünkü Meclis fesih edildi, Başkanlık fesih edildi. Onun yerine Çineli olmayan, Çineli çiftçilerin sorunlarını bilmeyen Isparta Yalvaç’lı Harita Teknisyeni Hüseyin Akıncı getirildi. Burada asıl amaç Barajlarımızın satılması, çiftçimiz asıl sıkıntıyı o zaman çekecek. Özel sektör geldiğinde hiçbir sınırlama olmaksızın su bedelini ve tahsis zamanını belirleyebilecek, gecikmelerde de sorgusuz sualsiz suyu kesecek” dedi.

“Çiftçilerimizin Allah Yardımcısı Olsun”

Görevde bulunduğu 7 yıl boyunca çiftçimizin yararına olacak kararlar aldıklarını belirten Başkan Dinçer. “Hiç bir üreticimizi zor durumda bırakmamaya çalıştık. Artık bundan sonra çiftçilerimizin Allah yardımcısı olsun. Ben Sulama Birliği Başkanı değilim artık, fakat Çine Belediye Başkanı olarak çiftçimizin her zaman yanındayım. Çiftçimizin derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir.7 yıl boyunca bana sürekli yardımcı ve destek olan Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri arkadaşlarımın hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bizler 7 yıl boyunca çiftçimizin yararına olacak kararlar aldık” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 09:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472