banner488

CHP'li Kadınlardan, 'Çocuk İstismarı Meşrulaştırılamaz'

CHP'li Kadınlardan, 'Çocuk İstismarı Meşrulaştırılamaz'
banner269
CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan, çıkartılması düşünülen çocuk istismarı konusunda basın açıklaması yaptı. Asla; “Tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını Ak-lamınıza izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP İlçe Teşkilat Binasında yapılan çocuk istismarına yönelik açıklamaya CHP İlçe Kadın Kolları’na, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkut ve üyeleri destek verdi.

Açıklamada bulunan CHP Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan, “AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle, karşı karşıya kalıyoruz. Mecliste sunulan önerge ile, tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Başkan Aslan, “AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz;  Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor,  Mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz, Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin, bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir.

Düşünsenize; vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz. Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi?

Biz CHP'li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını AK-lamanıza izin vermeyeceğiz.

Bu nedenle, Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine, HAYIR DEMEK İÇİN,

Yeter artık! Tacizi tecavüzü meşrulaştırma, ÖNLE!...DURDUR!...Demek için, Sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede bende varım diyen, Bütün kadınları, Sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri yanımızda görmek istiyoruz. Yarın Çok geç olabilir...Sen yoksan bir eksiğiz” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 18:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472