banner488

CHP İlçe Başkanı Şahin “ Çiftçimiz Mağdur Edilmesin”

CHP İlçe Başkanı Şahin “ Çiftçimiz Mağdur Edilmesin”
banner496

CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, Arazi Toplulaştırma projesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Başkan Şahin, “Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıl önce başlayan tarım arazileri toplulaştırma çalışmalarının büyük bir bölümü sağlıklı bir şekilde bitmemiştir” dedi.

Çine’ni en büyük gelir kaynağı tarım olduğunu vurgulayan CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, Türkiye’nin olumsuz ekonomik şartlarından en çok etkilenen çiftçilerin, bir yandan bu ekonomi sorunlarıyla boğuşurken, bir yandan da toplulaştırmanın azizliğine uğratıldığını söyledi.

Başkan Şahin’in açıklamasında şunlara yer verdi: “Nisan ayı çiftçilerimiz için tarlaya inme ayıdır. Yetiştireceği ürünün tohumunu veya fidesini toprakla buluşturma zamanıdır. Fakat bir çok üreticimize arazisi hala teslim edilmemiştir yada belirsizliği devam etmektedir. Birçok arazinin içerisinde toplulaştırmadan dolayı sökülen ağaçlar, yıkılan duvarlar nedeniyle oluşan hafriyat ve molozlar yetkililerce temizlenmemiştir. Toplulaştırma kapsamındaki yollar birçok arazide tamamıyla açılmamış, açılanlarda bozuk veya baştan savma yapılmıştır. Traktörler yollarda zor hareket etmektedir. Çiftçilerimiz mağdur edilmişlerdir. Sorunlarını anlatacak ve çözüm bulacak muhatap bulamamaktan şikayetçidirler. Ekmeğini topraktan kazanan üreticilerimizin muhatap bulamamaları üzücüdür. Teori üzerinde birçok faydayı sağlayabilecek olan toplulaştırma işlemlerinin pratiğe konulmasında hakkaniyet kıstası birinci öncelik olmalıdır. Projenin başlangıcından itibaren çiftçilerimizle birçok kez bilgilendirme toplantısı yapılmış, proje anlatılmıştır. Proje başladıktan sonra itirazda bulunanlar için bölgelerde proje dört kez askıya çıkmıştır. Dördüncü askı artık kesinleşmiş son askı süresi olmasına rağmen daha sonra da değişiklikler olduğu gözlenmiştir. Bazı üreticilerimiz tarafından son yapılan değişikliklerin siyasi olduğu iddia edilmektedir. İktidar partisi mensuplarınca yandaşların istekleri doğrultusunda pozitif ayrımcılık uygulanmış, birilerinin telefonlarıyla yapılan keyfe keder değişikliklerle mağdur çiftçiler yaratılmıştır. Sulama barajı daha bitmeden, sulama boruları daha döşenmeden çiftçimiz zor durumda bırakılmıştır. Çine ovası, alelacele karmakarışık bir duruma getirilmiştir. Yetkililere soruyorum: çiftçimiz ne zaman suya kavuşacak, borulardan ne zaman su akacak? Bir an önce arazilerin tüm çiftçilerimiz tarafından kullanılır hale gelmesi için arazilerin teslimatı sağlanmalıdır. Zaten moralsiz ve yaşam mücadelesi veren çiftçimiz artık daha fazla mağdur edilmesin” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472