banner488

CHP'den AGC'ye Ziyaret

CHP'den AGC'ye Ziyaret
banner496

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Semra Şener’den gazetecilerin sorunlarını dinleyen Çankır, yerel medyaya destek mesajı verdi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve beraberindeki heyet, Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yerel medyanın yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları konusunda bilgi aldı. Gazeteciliğin zor ama bir o kadar da kutsal bir meslek olduğunun altını çizen Çankır, “Toplumu bilgilendirmek ve kamuoyunun donanımını sağlama görevini üstlenen gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu düşünüyorum. Yerel gazeteleri okumayı alışkanlık haline getirmiş bir kitle var. Yerel basının güvenilirliği arttı. Aydın’da yerel gazetecilerimiz hepsi tarafsızca haber yapıyorlar. Bu konuda tebrik ediyorum. Gerçek gazetecilik yapıyorlar. Biz CHP olarak yerel gazetelerimizin yanındayız” diyerek konuştu.

Gazete maliyetlerinin yüksekliğinden söz eden Şener, “Baskı maliyeti, çalışanların maaşları ve genel giderleri düşündüğümüzde gazete sahipleri büyük sıkıntı yaşıyor. Yerel medyada en büyük sıkıntıyı gazetelerimizin satışı konusunda yaşıyoruz. İnsanlar gazete satın almıyor. Yerel medyayı takip etme konusunda bir istek varsa da bunu sosyal medyadan öğrenmeyi tercih ediyor. Bu bizi inanılmaz baltalıyor” dedi.

Murat Şenbaklavacı

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 23:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472