banner488

Cezaevinde 40 Hadis Yarışmasının Ödülleri Verildi

Cezaevinde 40 Hadis Yarışmasının Ödülleri Verildi
banner496

Çine Müftülüğünce Çine A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ‘40 Hadis Ezberleme Yarışması’ ödül töreni düzenlendi.

Çine Müftülüğü tarafından Çine A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 40 hadis ezberleme yarışması düzenlendi. Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen Hadis Yarışmasının ödül törenine İlçe Müftümüz Mehmet Atay, Çine Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Kaya, İlçe Müftülük Şefi Nurullah Akbalık, İlçe Müftülüğü Murakıbı Ünal Yıldız, Başgardiyan Said Serin, gardiyanlar ve mahkûmlar katıldı. Yarışmada derece girenlere hediye ve ödülleri Savcı Ömer Faruk Kaya, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, İmam-Hatip Mehmet Kuşaksız ve Başgardiyan Said Serin tarafından verildi. Tüm yarışmacılara da Mealli Kur’an-ı Kerim ve Cep İlmihali hediye edildi. Program sonunda ikramda bulunuldu.

İlçe Müftümüz Mehmet Atay ödül töreni öncesi yaptığı konuşmasında “ İnsanoğlu dünyaya geldiğinde, doğduğunda kulağına bir ezan okunur, vefat ettiğinde de onun için bir salâ okunur. Bu ezan ile salâ arasındaki zaman da insanın ömrüdür. Önemli olan bu ömrü hangi yolda kullandığımız, nasıl kullandığımızdır. Sizler şimdi burada Peygamber Efendimizin 40 hadisini ezberlediniz, çok güzel çok faydalı bir iş yaptınız, bu öğrendiğimiz hadisleri hayatımıza, yaşantımıza aktarabilirsek bundan sonraki yaşantımız öncesiyle sonrası arasında mutlaka büyük farklar olacağını düşünüyorum. İnsan sürekli emeline doğru koşarken bir yandan eceline koşar. Burada bir gerçek vardır ki ecelin önce geldiği ve insan emeline ulaşamadan bu dünyadan göçtüğüdür. Onun için emel ile ecel arasındaki mesafeyi kısa tutmalı, dünyadaki beklentilerimiz fazla olmamalıdır. Bizim dünyadaki beklentimiz nedir, Allah’ın bizden beklentisi nedir, vatanımızın bizden beklentisi nedir, bunlara göre bir hayat sürdürerek, düşünerek tefekkür ederek yaşantımızı devam ettirmeliyiz. Çünkü Cenab-ı Hak Mülk suresinde “Ölümü ve hayatı ancak sizi bir imtihandan geçirmek için yarattım” diye buyuruyor. Yani nerede olursak olalım imtihandayız. Her birimiz her yaptığımızdan ya da yapmadığımızdan sorumluyuz. Ben burada Efendimizin sözlerine değer verip ezberleyen ve yarışmaya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor ve bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Kaya ise konuşmasında, “Peygamber Efendimiz S.A.S. bir hadisinde “İnsanlar helâk oldu, ancak âlimler kurtuldu. Âlimler de helâk oldu ancak, ilmiyle amel edenler kurtuldu. İlmiyle amel edenler de helâk oldu, ancak ihlâs sahibi olanlar kurtuldu. İhlâs sahibi olanlar da büyük bir tehlike içindedirler.” buyurmaktadır. Bu hadisi şerif ışığında bizler hep ilim öğrenme gayreti içerisinde olmalı ve öğrendiklerimizle de amel etmeliyiz. Burası cezaevi olmaktan ziyade ıslah evidir. Burada böyle faydalı aktivitelerin olması çok güzel, bu programda emeği geçen Müftümüz Mehmet Atay hocamıza, Başgardiyan Said Serin Bey’e ve yarışmayı organize eden Mehmet Kuşaksız hocamıza teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 15:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472