banner488

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Çinelilerle Buluştu

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Çinelilerle Buluştu
banner269
Çine Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında Yeni Çine Terminalinin üst katında, Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. 1500 eserin yer aldığı Çanakkale 1915 Gezici Müzesi 24-26 Mart tarihleri arasında, vatandaşları ziyarete bekliyor.

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan mühimmat, askeri teçhizat, kişisel eşyalar ve daha pek çok malzeme ve belgeyi içeren sergide malzeme bulunuyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde açılan müzeyi binlerce vatandaşın ve öğrencinin gezmesi bekleniyor. Sergide ayrıca Çanakkale’de şehit olan Aydınlı şehit düşen gençlerin isimlerinin yazıldığı simgesel mezar taşları bir köşe yapıldı.

“Kültür Hizmeti Sunuyoruz”

Sergi hakkında bilgi veren Çanakkale 102. Yıl Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, “Aydın Büyükşehir Belediyesi kapsamında her sene söz verdiğimiz gibi 18 Mart’ta müzemiz Aydın’da Çanakkale Zaferi'ni kutluyor. Bu sene başkanımla bir değişiklik yapalım dedik. Götüremediğimiz ve gidemediğimiz Çanakkale’yi ilçelerimizi de içine alan bir program yaptık. Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri kapsamında bu sene müzemizi 6-7 ilçemize götüreceğiz. Önümüzdeki senelerde de gitmediğimiz ilçelerimize giderek tüm ilçelerimize ulaşmış olacağız. Çanakkale dediğimiz zaman akan sular duruyor. Türkiye’nin ön sözü bu, fazla bir şey söyleyeme gerek yok. Burada göreceğiniz malzemelerin birçoğu özel olarak kullanılmış, özel derlenmiş çok değerli bir müze. Buradaki malzemelerin birçoğu Çanakkale’mizde bile yok. Çok önemli bir kültür hizmeti sunuyoruz. Müzemiz 5 seneden bu yana Türkiye’yi dolaşıyor. Her gittiğimiz yerde en büyük kültür etkinliği oluyor” şeklinde konuştu.

“O büyük destanı gelecek kuşaklara aktarmak”

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müze Sergisi'ne hoş geldiniz. Keşke elimizde olsa ve imkânlarımız olsa da tüm Çine halkını Çanakkale’ye götürüp bu ülkenin nasıl kazanıldığını, nasıl bu günlere geldiğimizi orada birebir gösterebilsek sizlere. Ama bu mümkün değil. Ancak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz. Çanakkale sergimizi buraya getirdi. Özellikle çocuklarımız için çok önemli. Bu ülkenin nasıl kazanıldığını, bugünlere nasıl geldiğini görmeleri açısından Özlem Başkanımıza ve Çine halkına teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri ve davetliler tarafından gezilen sergi büyük beğeni toplandı.

Açılışa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çanakkale 102. Yıl Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.




























Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 01:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472