banner488

BYEGM Aydın’daki Gazeteciler ile Bir Araya Geldi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Muğla İl Müdürlüğü Basınla buluşma kahvaltısı düzenledi.

BYEGM Aydın’daki Gazeteciler ile Bir Araya Geldi
banner496
 Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürlüğü tarafında Aydın ve İlçelerinde bulunan basın mensuplarına yönelik  düzenlediği kahvaltılı toplantıda konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Basın mensuplarının haberlerinde doğru ve tarafsız bilgi verebilmesini istedi. Bilgi kaynaklarından yanlış bilgi alınmaması hususunda da kurum yetkililerine gerekli talimatları verdiğini söyledi. Kurum yetkililerinin basının kamuoyunu doğru bilgilendirmesi adına yetkililerin yorum yapmadan basını bilgilendirmeleri talimatı verdiğini söyledi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Doğru bilgilendirme anlamında ben arkadaşlara da talimat verdim. Yorum yapmadan mutlaka haberi verin.” dedi.

BYEGM Muğla İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Basın Yayın Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Aydın, il genelinde faaliyette bulunan yerel gazeteler ile ulusal basın temsilcileri ve muhabirleri katıldı.

Yeni değişen sarı basın kartı mevzuatı bilgilendirilmesinin yapıldığı toplantıda, BYEGM Muğla il müdürlüğü yetkilileri sarı basın kartı ile ilgili sorulan soruları yanıtladılar. Toplanda konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, Aydın, Denizli ve Muğla’da ulusal basın kuruluşlarıyla yarışacak bir yerel basın oluşturmayı arzu ettiklerini söyledi. Sorumluluk sahaları olan Aydın, Denizli ve Muğla illerinde bu yapıya sahip bir yerel basın kuruluşu bulunmadığını belirten Cavit Okur, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü olarak yerel basının gelişip güçlenmesi için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti. Okur, “Basının sorunlarını çözmek için her zaman hazırız. Gönlümüz ulusal basınla yarışacak yerel basın olması.” dedi.

Vali Ayyıldız, “Basına yorumsuz bilgi verin”

Aydın Vali Erol Ayyıldız’ da yaptığı konuşmada, basının kamuoyuna doğru bilgi vermesi için doğru bilgiye ulaşmasına değindi. Basının doğru bilgiye ulaşması için Aydın’da bulunan kurum müdürlerine bilgi vermeleri yönünde talimat verdiğini ifade eden Vali Ayyıldız, “Basının doğru bilgi vermesi konusunda her zaman söyledim şimdi de söylüyorum. Bize düşen bir şey olursa doğru bilgilendirme anlamında ben arkadaşlara da talimat verdim. Yorum yapmadan mutlaka haberi verin. Ama aklınız yetmeyebilir işin içinden çıkamıyor olabilirisiniz, o zaman bana söyleyin ben arkadaşlara ulaşır gerekli bilgileri ulaşır veririz. Doğru bilgiye ulaşmanızı sağlamak amacıyla sizlere yardımcı olmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yenilenen sarı basın kartı yönetmeliği değişiklikleri ve başvuru bilgileri hakkında sunum yapıldı. Toplantı Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü uzmanlarının yerel basın temsilcilerinin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.







Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472