banner488

Büyükşehir’den Aydın’ın Kültür Varlıklarına Büyük Destek

Büyükşehir’den Aydın’ın Kültür Varlıklarına Büyük Destek
banner496

Aydın Büyükşehir Belediyesi kentin kültür varlıklarının ayağa kaldırılması için desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi son iki yılda 1 milyon 853 bin TL destek sağladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi kentin kültür varlıklarının gün yüzüne çıkarılması, korunması ve turizme kazandırılması için ihtiyaç duyulan her konuda yapılan çalışmalara destekte bulunuyor. Dünyaca tanınan antik kentleri ile Ege’nin kültür merkezi olan Aydın’da Büyükşehir Belediyesi; Nysa Antik Kenti, Tralleis Antik Kenti, Priene Antik Kenti, Çakıbeyli Küçüktepe Höyüğü, Kuşadası Anaia, Çine Tepecik Höyüğü ve Magnesia Antik Kenti kazı ve restorasyon çalışmalarına son iki yılda 1 milyon 853 bin TL destek sağladı. Büyükşehir Belediyesi mali desteğin yanında; ayni yardımlarla birlikte kazı alanlarında sıkça ihtiyaç duyulan ağır iş makinası desteğinde de bulunuyor.

Başkan Çerçioğlu: 1 milyon 853 bin TL destekte bulunduk

Kültür varlıklarının ayağa kalkması için desteklerde bulunduklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ın bereketli toprakları geçmişten bu yana, yüzyıllardır medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bizlerde geçmişimize sahip çıkıyoruz ve kazı çalışmalarına destekte bulunuyoruz. Son iki yılda 1 milyon 853 bin TL destekte bulunduk. Bundan sonra da bu desteklerimiz devam edecek. Bu desteklerle inanıyoruz ki Aydın sadece yaz aylarında deniz turizmi için değil, kültür turizmi için daha fazla tercih edilen bir kent olacak.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472