banner488

Belediye Meclisi, 3 Gündem Maddesini Görüştü

Belediye Meclisi, 3 Gündem Maddesini Görüştü
banner496

Çine Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı yaptı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında yapılan oturumda 3 gündem maddesi, meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

Toplantıda birinci gündem maddesinde, Hamidabat Mahallesi 235 Sokak No:24/A-24/B-24/C-21/A-21/B-21/C adresleri içkili yer bölge tespiti yapılması konusunun görüşüldü. AK Partili Meclis Üyeleri Taksi Durağı Meydanı'nda bulunan bir kahvehanenin ruhsatının içkili yer olarak değiştirilmesine tepki gösterdi. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, "Taksi Durağı Meydanı'nın karşısındaki bu yerde içki satılmasını tasnif etmiyoruz. Orada Halk Ekmek büfesi var. Çoluk çocuk gelerek ekmek alıyor. Meydanda böyle bir yer olmamalı. Ayrıca içki verilecek olan yer Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın tamda karşısı, az ötede boşta bulunan dükkanlar var. Daha sığ bir yerde içki verilebilir. Şuan köfteci tarzında bir yer olarak içki veriyorsunuz ama ileri de başka amaçlar doğrultusunda kullanılmayacağı ne malum?" diye konuştu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Ben bu konuda bir sakınca görmüyorum. Bizim bugüne kadar içki ruhsatı verdiğimiz yerlerde bir sorun çıkmadı. Biz bu konularda titiz davranıyoruz." dedi. Gündem maddesini AK Parti meclis üyeleri ret oyu kullanırken, madde oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇİPAŞ Başkanı Dinçer

İkinci gündem maddesi, ÇİPAŞ A.Ş.’de belediyeyi temsil etmek üzere temsilci görevlendirilmesi görüşüldü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediyesi’nin Topçam Madran Su Tesisleri'nin belediye bünyesindeki ÇİPAŞ A.Ş.’nin başkanı oldu. Gündem maddesini AK Parti meclis üyeleri ret oyu kullanırken, madde oy çokluğu ile kabul edildi.

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir söz alarak, ”ÇİPAŞ hakkında satış stratejisi varmı? ÇİPAŞ'taki su üretiminin artırılmasını ve şirket ekonomisinin büyütülmesi için neler yapılıyor? Çine'de Topçam Madran suyunun daha çok satış yapması ve vatandaşların her yerde rahat şekilde tüketebilmesi için gerekli girişimler yapılmalı” dedi. Toplantıya katılan MHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Oluç ise ÇİPAŞ'ın kar edip etmediğini sordu. Başkan Dinçer, ÇİPAŞ'ın 2018 yılında yaklaşık bir milyon liralık kar elde ettiğini belirterek, "ÇİPAŞ'a yeni bir bant almamız çok zor. Hali hazırda iki bandımız mevcut. Bir bandın maliyeti 5 milyon dolar civarında ve şuanda bu yatırımı gerçekleştirebilecek güçte değiliz. Ama bardak üretimi yapabiliriz" şeklinde açıklamada bulundu.

Çaya zam

Gündemin üçüncü maddesi, 2019 Yılı Belediye tarifelerinin güncellenmesi konusu görüşüldü. Belediye işletmesinde olan yerlerde yani kahvelerde çay 1 lira, kafelerde ise 1,5 lira olarak gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 11:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472