banner488

Bayrak görüntüleri Çinemiz’e yakışmıyor!

Çine’de tespit ettiğimiz onlarca Türk Bayrağı’nın durumu utanç verici.

Bayrak görüntüleri Çinemiz’e yakışmıyor!
banner496

Çine’de çeşitli noktalarda tespit edilen Türk Bayrağı’nın manevi değerini zedeleyecek şekildeki durumu, Şehitler Haftası’na gireceğimiz evrede yürekleri daha da bir burkuyor.

Türk Bayrağı Kanunu’nun 7. Ve 8. Maddesine göre, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamayacağı belirtilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü sembolize eden bayrağımızın Çine’deki tespit ettiğimiz bazı noktalardaki günlerce değiştirilmeyen durumu ne yazık ki içler acısı.

“Bayrak hak etmediği bir şekilde duracaksa asmanın hiçbir anlamı yok.” diyen Çineli bazı vatandaşlar, “Görmedim, unutmuşum, değiştirecektik, işim çıktı da es geçtim gibi bahaneler, Türk Bayrağı için uydurulacak mazeretler değildir. Her kurum, kuruluş ve münferit olarak vatandaşların her ne amaçla olursa olsun bir yerlere milliyetçilik duygularıyla astığı Türk Bayrağı’na gerekli itina, saygı ve özen göstermeli. Göstermemekte ısrar edenlere yasal uyarı ve işlemler yapılmalıdır” şeklinde tepkilerini dillendirdiler. Murat TAN


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2013, 00:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472