banner488

Başkan Posacı Uyardı ; “Tüketici Ucuz Zeytinyağı Almasın”

Zeytinyağı tarihinde görmediği fiyatları görüyor. Tariş 0,3 asit zeytinyağının kg’ını 17 TL’den alacağını açıkladı. Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı tüketiciyi ucuz zeytinyağı almaması konusunda uyardı.

Başkan Posacı Uyardı ; “Tüketici Ucuz Zeytinyağı Almasın”
banner496
 Zeytinyağı fiyatlarının bu denli artmasının tahşiş (farklı yağlarla karıştırma) yağ yapanlara gün doğmasını sağladığını söyleyen Başkan Posacı tüketicinin ucuz zeytinyağı almaktan kaçınmasını gerektiğini belirti. Başkan Posacı “Zeytinyağı fiyatının fazla artması tahşiş yağ yapanlara gün doğması demek. Bu bakımdan tüketicinin dikkatli olması lazım. Ucuza rağbet etmemesi gerekli. Çünkü ülkemizdeki zeytinyağı tüketimi çok fazla değil. Fiyatın bu kadar yükselmesi tüketimi negatif etkiler. Fiyatın yükselmesi tüketici açısından olumlu bir durum değil” dedi.

Fiyatlar Yükseliş Trendinde

Üreticinin elindeki zeytinyağını kademeli olarak satması gerektiğini söyleyen Başkan Posacı “Zeytinyağı fiyatının artmasındaki en büyük sebep İspanya’daki kuraklıktır. İspanya’da 2 yıldır kuraklık olduğundan dolayı, zeytinyağı rekoltesi % 20’lere düştü. Dünya’da zeytinyağının ana karşılayıcısı İspanya’dır. Yılda yaklaşık 2 milyon ton zeytinyağı üretiyor. Bu rakam 600 bin tonlara düştü. Bu arz talep meselesidir. Üretim az olursa fiyat yukarı doğru çıkar. Türkiye de bu kuraklıktan etkilendi. Şu anda ülkemizde üretim %20 civarında daha eksik. Alçak kesimlerde hiç zeytin yok. Rakımın daha yüksek olduğu yerlerde zeytin var. Zeytin olmadıktan sonra fiyat ne kadar yükselirse yükselsin, üreticiye bir şey kazandırmaz. Fiyatlar şuan yükselme trendinde. Daha da yükseleceği gözleniyor. Üretici yağını kademeli olarak satarsa bu yükselişten faydalanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 09:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472