banner488

Başkan Öter, “Rehber Personel Kursları Başlıyor”

Başkan Öter, “Rehber Personel Kursları Başlıyor”
banner496
Okul Servis Araçlarında istenilen Rehber Personel olmak isteyen kişiler, Halk Eğitim Merkezinde kurslar başlıyor.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Okul Servis Araçlarında istenilen Rehber Personel olmak isteyen kişilerin, Halk Eğitim Merkezinde başlayacak olan kurs için en yakın zamanda Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Müracaat etmelere gerektiğini söyledi.

Bu Kurslara katılmak isteyen kişilerde 25.10.2017 tarihinde yayınlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğine göre şu şartların arandığını belirten Başkan Öter,  “Rehber Personeli olacak kişinin  22 yaşını doldurmuş olması ve en az lise mezunu olması gerekiyor. Yine  Türk Ceza Kanunu´nun ilgili maddelerindeki suçlardan mahkum olmamış olması veya bu suçlardan hakkında devam eden ya da uzlaşmayla neticelenmiş bir kovuşturma bulunmaması ve her yıl "Okul Servis Rehber Personeli" olmaya uygun olduğuna dair aile hekimliğinden rapor almasının zorunluluğu var” dedi.

Ayrıca Başkan Öter, Rehber Personelin Öğrenciler ile çocukların güvenli şekilde servis aracına binip inmelerini ve gerektiğinde karşıdan karşıya geçişlerini sağlayacak ,öğrenci ve çocuklar ile iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğünün verecek olduğu eğitime katılmaları ve sertifikaya sahip olmalarının gerektiğini değindi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472