banner488

Başkan Enver Gökbel Güven Tazeledi

Başkan Enver Gökbel Güven Tazeledi
banner496

S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, güven tazeledi.

S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Mali Genel Kurul Toplantısı, Çine Organize Sanayi Sitesi'nde gerçekleştirildi. 12 maddenin karara bağlandığı kurulda yönetim kurulu seçimi de yapıldı. Çok sayıda kooperatif ortağının katıldığı kurul toplantısına, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Demokrat Parti (DP) Çine İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Zühtü Soydar ve AK Parti Çine Belediye eski meclis üyesi Avukat Veysel Tetik katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel 167 ortaktan oy kullanan 122 ortağın tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel konuşmasında; “1930 yılından buyana kooperatiflerin üreticinin yanında olduğuk ve 29 yıllık başkan olarak her daim köylünün ve üreticinin menfaatine çalıştık. S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi 32 kooperatif arasında örnek ve modern bir kooperatiftir. Zeytinyağı birliğine 15 konuda bir takım adımlar atılmasına sebep olduk. Bugün çekilen sıkıntıların nedeni birliklerin kredi paralarını Bakanlığa geri ödememesidir. Birliklere destek olunamıyor ise bunun altında bu neden yatıyor. Sayın bakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Birliklere güvenmiyorsanız kooperatiflere bizlere güvenin ve düşük faizli krediler verin. İnşallah bizlere güvenirler, bu kooperatifler üretici, tüketici ve hükumetimizin yüz akı olacaktır” dedi.

Kooperatiflerin üretici ve tüketici için çok önem arz ettiğini belirten Başkan Gökbel, "Uğraşlarımız sonucu faizler 35'lerden yüzde 13-15 arasına indi. 1992 yılından bu yana sizler için çalıştım. Ben sizler adına bu işi yapıyorum. Bazı kooperatif ortaklarımız bazı şeyleri hala görmezden geliyor, ya gözleri kör yada menfaatperestler. Kimse üzerine alınmasın, bu şekilde davranan herkes üzerine alabilir. Kooperatifimizi ayakta tutmaz isek yıkıldığımız gündür. O sahip çıkmazsa, bu sahip çıkmazsa kooperatifler batacak, işte o zaman dizlerimizi dövdüğümüz gün, kooperatiflerin battığı gündür. Zeytin ve zeytinyağı sektörü işsizliği önlüyor bu sektör mutlaka ayakta tutulmalı. Kooperatiflerimize sahip çıkalım, ayakta tutalım. Sayın vali ve bölge milletvekillerimize sesleniyorum zeytinlik yolları mutlaka açılmalı. Ben bilinçli üretici, bilinçli üretim, sosyal kooperatifçilik için uğraş vermeye devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Enver Gökbel başkanlığında oluşturulan listede asil üye olarak; Yaşar Peslan, Osman Sönmez, Muammer Karadeniz yer alırken, Ali Güçlü, Mahmut Karagöz, Kamil Türe ve Yücel Yılmaz ise yedek üye olarak belirlendi. Kooperatif temsilcisi asil üyeler, Enver Gökbel, İbrahim Bağdatlı, Mehmet Şirip, yedek üyeler ise Reşet Çiçek, Mehmet Çınar ve Doğan Çelik isimlerinden oluştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 11:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472