banner488

Başkan Dinçer'den Duba Açıklaması

Başkan Dinçer'den Duba Açıklaması
banner496

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine’nin her yerinde kaldırım çalışması yapıldığını belirterek, kişiye özel kaldırım yapmadıklarını savundu.

Konuyla ilgili Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer açıklamasında, ortada siyasi bir hesaplaşma olmadığı, 2018 yılında başlayan kaldırım çalışması ile ilgili söz konusu firmaya önceden bilgi verildiği ve süre tanındığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca "İşyeri sahipleri tarafından yapılmak istenen ilçedeki muhalif siyasileri de yanlarına alarak tamamen siyasi bir mağduriyet görüntüsünden ibarettir" denildi.

Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada, “Temmuz 2018'de adı geçen sokakta kaldırım çalışması yapıldı. Firma sahiplerine kaldırım yapılacağından dolayı kamyon ve tırlarını işyerlerine sokamayacakları bildirildi. Talepleri üzerine iş yeri önüne araç geçişi için geçici olarak (6 ay sure ile) şifahen kaldırım yapılmayarak araçlar için işyeri önü açık bırakıldı. Verilen süreyi çoktan geçmelerine rağmen Belediye bünyesinde rutin olarak sürdürülen yol çalışmaları kapsamında 9 Nisan 2019 tarihinde, açık bırakılan iş yerinin önü kaldırım çalışması ile tamamlandı. Araç geçişlerini önlemek için bütün kaldırımlarımızda uygulanan sınır elemanı dubalar yerleştirildi. Bu işlemler yapıldığında işyerinde hiçbir araç bulunmamaktaydı.10 Nisan 2019 günü de duba sıkılaştırılması yapıldı. 11 Nisan içeride araçlar olduğunun bize söylenmesi üzerine araçların dışarıya çıkarılmasına yardımcı olmak için Belediyemiz tarafından dubaların o an sökülmesi için personel gönderildi. İş yeri sahipleri suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek dubaların sökülmesini kabul etmediler. Kaldırım çalışmaları kanunun belediyelere verilen yetkiler doğrultusunda yapılmıştır. Yaya kaldırımı çalışmalarımız Belediyemiz tarafından halkımızın büyük bir talebi doğrultusunda yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığımızın 2018 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’ncü maddesinde yaptığı değişiklik ile 2019 yılı “ Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiştir. Bu kanunun amacına da uygun yaptığımız kaldırım çalışmalarında öncelik yayaların kullanım hakkıdır. Hiçbir şekilde siyasi bir hesaplaşma amacı yoktur. İddia edildiği gibi hiçbir kimsenin inşaat ruhsatı iptal edilmemiştir. Tarafımızdan söylendiği iddia edilen sözlerin hiç birisi gerçekçi değildir. İşyeri sahipleri tarafından yapılmak istenen de İlçedeki muhalif siyasileri de yanlarına alarak tamamen siyasi bir mağduriyet görüntüsünden ibarettir. Kişiye özel bir uygulama yoktur, tüm Çine'ye kaldırımlar yapılmıştır, herkesin önüne kaldırımlar yapılmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 13:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yasin öztürk
Yasin öztürk - 5 yıl Önce

Sayın başkanın madem tir falan girmeyexek bizim mahalleye her gün tir giriyor onlari da bu çözseniz

Bekir Sıtkı
Bekir Sıtkı - 5 yıl Önce

Başkanın babasının dükkanının önünde duba varken bunların ayrıcalığı ne olabilir ki?

Aliihsan alkanyay
Aliihsan alkanyay - 5 yıl Önce

Yapilan yollar olsun kaldirimlar olsun carsi ici mukemmel oldu vatandaslarimizin duyarli olmasi gerekir hapilan hicbiryol ve kaldirim bosuna yapilmiyor sizler icin bizler icin yapiliyor bunun kiymetini bilelim

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472