banner488

Başkan Çerçioğlu:”Saylan Ülkemize Örnek Bir Kadın Oldu”

Başkan Çerçioğlu:”Saylan Ülkemize Örnek Bir Kadın Oldu”
banner496
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Kurucusu ve Onursal Başkanı olan merhum Türkan Saylan’ın ismi düzenlenen törenle Söke’de bulunan parka verildi.

Başkan Çerçioğlu’nu Sökeliler “Söke seninle gurur duyuyor” sözleri ve alkışlarla karşıladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan’ın ismi parka verilirken, törene CHP İl Başkanı Bayram İnci, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, ÇYDD Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay, ÇYDD Söke Şube Başkanı Meliha Özkesici, partililer, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Örnek Bir Kadın Oldu”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Son nefesine kadar aydınlık,çağdaş bir Türkiye için onurlu mücadelesini sürdüren Türkan Saylan, tüm yaşamı boyunca  karanlığın karşısında durmuş ,Çağdaş yaşam uğruna hayatını feda etmeyi, göze almıştır.Mücadelesiyle ülkemize örnek bir kadın oldu.” diye konuştu.

“Son Derece Mutluyum”

Başkan Çerçioğlu şöyle devam etti: “Türkan Saylan’ın hayatı boyunca mücadele ettiği iki hastalık vardı. Bunlar, cüzzam ve cehalet. Bu iki hastalığı fark ederseniz ve mücadele ederseniz iyileşir. Oda öyle yaptı cüzzam için yılarca mücadele etti ve tıp literatürüne geçti. Cehalet için de 100 binin üzerinde imkanları olmayan öğrencileri okutarak, onlara yeni bir yaşam kurmaları için muazzam bir zemin hazırladı. Yaşamının son günlerine dek kendisini insanlığa adamış, örnek bir Cumhuriyet kadını, umutları yeşerten, yüreklere sevinç uyandıran, özverinin simgesi Türkan Saylan’ın adının bu parkta yaşayacak olmasından dolayı son derece mutluyum” 

Törenin ardından Başkan Çerçioğlu, Türkan Saylan parkını gezdi, dernek üyesi gençlerle fotoğraf çektirdi.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472