banner480

Başkan Atay 90 Yıllık Tarihi Binayı Efeler Halkına Armağan Etti

Başkan Atay 90 Yıllık Tarihi Binayı Efeler Halkına Armağan Etti
banner269

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Hasanefendi Ramazanpaşa Mahallesi’nde bulunan 90 yıllık Toprak Mahsulleri Ofisi binasını Efeler halkına kazandırıyor. Başkan Atay’ın girişimleriyle Efeler Belediyesi’nce kiralanan Toprak Mahsulleri Ofisi binasının devri, düzenlenen törenle gerçekleşti.

Devir teslim töreninde konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “90 yıllık bu tarihi binayı Efeler Belediyesi olarak kiraladık. Burası ihaleye çıktı ve ihaleye girerek buranın kiralamasını gerçekleştirdik. Bu binada yeni bir proje gerçekleştireceğiz. Bu projeyi Anıtlar Kurulu’na sunacağız. Anıtlar Kurulu’nun onayından sonra da, projemiz kapsamında, izin verdikleri ölçüde yapılaşmayı gerçekleştireceğiz. Tarihi ve çok özel olan bu yeri Efeler halkına armağan ediyoruz. Burası kültür ve sanat merkezi olacak. Çocukların ve kadınların eğitimi ile ilgili ve onların kültür ve sanat alanında da yeteneklerinin gelişmesine yönelik olarak bu binayı kullanacağız.” diye konuştu.

Kültür Ve Sanat Merkezi Olacak

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, binanın Anıtlar Kurulu’na tescilli olduğunu ifade ederek, basın mensuplarıyla birlikte binayı gezdi. Başkan Atay, binadaki bazı bölümlerin Macar Ustalar tarafından yapıldığını da belirterek, 90 yıllık bir tarihi olan binada planladıkları projelerle ilgili şöyle konuştu:“Efelerimizde merkezi bir konumda bulunan bu tarihi yeri Efeler halkımızın kullanımına sunacağız. Her siyasi partiden iki belediye meclis üyemiz Eskişehir’e gidecek. Oradaki restore edilen hal binasında incelemelerde bulunacaklar. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla, Anıtlar Kurulu ile bir araya gelip ‘neler yapılabilir’i konuşacağız. İçinde kafe olan, aynı zamanda Efelerimizle ilgili hediyelik eşyaların; incir, zeytin, yuvarlama gibi ürünlerin satıldığı stantlarımız olacak. Büyük ve çok bölümlü bir bina olduğu için; farklı bölümlerde de kurslar, kültürel faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472