banner488

Bakan Veysel Eroğlu, “Çine’ye Heybemiz Dolu Geldik”

Bakan Veysel Eroğlu, “Çine’ye Heybemiz Dolu Geldik”
banner496
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çine’ye müjdelerle geldi. Bakan Eroğlu, DSİ’nin bugüne kadar Çine’de devam eden, yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında Çinelileri bilgilendirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çinelilerden referandumda ’evet’ oyu kullanmasını isteyerek, "Türkiye’nin küresel bir güç olabilmesi için sizlerden ‘evet’ bekliyorum. ’Hayır’ diyenler Türkiye’nin şahlanmasını istemiyor" dedi.

Temel atma, fidan dağıtımı ve sertifika törenleri için Çine’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Öğretmen Fatma Öz Anaokulu öğrencileri ile birlikte fidan dikti, ilk can suyunu veren Bakan Eroğlu, daha sonra Merkez Taksi Durağı Meydanı’nda açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Törene Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir, DSİ ve Orman Bölge Müdürleri, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 “Yasakçılık zihniyeti kalktı, orman mahallelerinin kalkınma yolu açıldı”

Törende açılış konuşmasını Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez yaptı. Üzmez, ''Orman teşkilatı olarak devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişi yaşıyoruz. Düsturumuz, insanı yaşat ki devlet yaşasın diye halka hizmeti Hakk’a hizmet bildik. Orman teşkilatı olarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olacağız inşallah. Küçük değil, büyük müjdelerle geldik. Bugün burada ormanlara diktiğimiz fıstık çamı, zeytin ve kestane gibi ağaçların kurasını çekerek gelirini 49 yıllığına sizlere vereceğiz. Çine’de Karanfiller Mahallesi'nde kişi başına 450 adet fıstık çamı dağıtacağız. Zeytin delicelerini aşılayıp sizlere dağıtacağız. Bal ormanı kuracağız. İçine koyacağınız arı ve kovanı biz alıp bir de yüzde 20’si oranında hibe vereceğiz. Sizlere süt koyunculuğu ve süt sığırcılığı desteği verip faizsiz vadesini uzun yıllar olacak. Kendi tapulu arazinize dikeceğiniz bu tür gelir getirecek meyve ağaçlarının maliyetinin yüzde 65’i bizden yani hibe. Her zaman yanınızda olacağız, kırsal alanda kalkınmada destek sağlayacağız. Artık yasakçılık zihniyeti kalktı, orman mahallemizde halkımızla birlikte beraber kalkınmanın yolunu açıyoruz. Burada 2 bin 500 adet ağacımızı sizlere hediye edeceğiz” dedi.

“Eloğlu bakar, Eroğlu yapar”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çine’nin, Aydın’ın bakan ağabeyleri var, geliyorlar, ziyaret ediyorlar, destek veriyorlar. Ama Veysel Eroğlu, Aydın’ın has abisidir has. Topraklarımız suyla buluşturan ‘Eloğlu bakar, Eroğlu yapar’. Sayın Bakanım her seferinde heybesi dolu olarak geliyor. En önemlisi Aydın ve Çine’nin 150 yıllık rüyasını, hayalini gerçekleştirdi, Çine Adnan Menderes Barajını yaptı. Bu hizmetler ekonomide, siyasette istikrarla oluyor. 14 yılda kamu yatırımları olarak Aydın’ımıza 18 milyarlık yatırım yapılmış. Bunun 4 milyar 625 milyonu Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılmış. Bakanımız yine Aydın’ın topraklarını su ile buluşturmuş, orman alanlara ağaç dikmiş. 2002 yılında devletin topladığı 100 liranın 87 lirası faize giderken, şimdi 10 lirası faize gidiyor. İşte aradaki bu fark gölet, baraj ve hastane olarak milletin hizmetine sunuyor. 2002 yılından bu yana 14 yıldan bu yana milletimizin önüne 11 sandık konuldu. Milletimiz bizi yanıltmadı. Her seferinde destek oldu, bize güç verdi. 16 Nisan’da yine milletimizin önüne sandık koyuyoruz. İstikrarın devamı ve istikbal için. Biz milletin efendisi değil her zaman hizmetkârı olduk. Biz gücümüzü milletten ve Allah’tan alıyoruz. 16 Nisan’da millet iradesi önündeki engeller kalkacak. Dertler bitecek. İstikrar ve huzur devam edecek. O muhalefet niye hayır diyor biliyor musunuz? Çünkü muhalefetin konforu bitecek. Muhalefet yüzde 25-26 hayatını devam ettiriyor. İktidara gelebilmek için millet için dertlenecek. Millet için proje geliştirecek, kafa yoracak, milleti kucaklamak zorunda kalacak. Milletin değerlerine, inançlarına saygı gösterecek. Bu muhalefete zor geldiği için hayır diyorlar. Ama biz istikrar için, huzur için, istikbal için evet diyeceğiz. Milletin hayrına olmayan hiçbir işin içirişinde olmadık. 16 Nisan’da Türkiye’de, Aydın’da ve Çine’de coşkulu bir evet çıkacak” ifadelerini kullandı.

“Çine Vatandaşın, Yatırımlarla Geliri ve Refahı artacak”

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Bugün temelini atacağımız yatırımlar, yaklaşık 40 milyon lira değerinde.  Ancak bu yatırımların vatandaşımıza katkısı sürekli devam edecek. Çineli vatandaşlarımızın gelirleri artacak, refahları artacak. Biz, baharın gelişini toprağın suyla buluşması olarak değerlendiririz. Bu yatırımlarla toprak suyla sürekli buluşur halde olacak. Topraklarımız daha verimli hele gelecek, çiftçimiz daha üretken olacak. İlimizin yüzde 40’ı ormanlardan oluşuyor, yaklaşık yüzde 4’de barajlardan oluşuyor. İlimizin yarıya yakın kısmı sizin görev ve hizmet alanınınız. Burada yapılan yatırımların önemli bir bölümü sizin bakanlığınızın yaptığı yatırımlardan oluşuyor. 4 milyar 625 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.  İlimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın gelirleri, bu yatırımlarla arttı. Bugün temelini atacağımız yatırımların, hem Çine’nin geleceği, hem ilimizin, hem de ülkemizin geleceği için müspet sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlığımıza olmak üzere emeği geçen herkese ve bugüne kadar ilimize yaptığınız yatırımlar, gerçekleştirdiğiniz hizmetler ve bundan sonra da gerçekleştireceğiniz hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

“Çine’ye 9 Tane Yeni Hizmet Getireceğiz”

Çine’nin gönlümüzde ayrı bir yeri var diyerek sözlerine başlayan tanıtan Orman ve Su İşleri Bakan Profesör Doktor Veysel Eroğlu, “10.10.2010 yılında saat 10.00’da bitirerek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Çine Adnan Menderes Barajını hizmete girdi. Bu Çine için yeterli mi? Değil. Bugün Çine’ye yeni bir baraj yapıyoruz Gökbel Barajı. Çine, Koçarlı, Bağarası Ovaları sulamak için açık sistem istemediğimi söyledim. Araya bir Gökbel Barajı yaparsak, kapalı sistemde sulama imkanı var. Sizlere muhteşem bir sulama tesisi geliyor, barajla birlikte. Yetkililere talimatı da verdim kısa zamanda Gökbel Barajı bitirilecek. Çine sulamasında 64 bin 650 dekar gibi büyük bir alanı sulanacak. Çine Türkiye’de en çok yatırım alan ilçelerden birisi. Şimdi size buradan bir müjde veriyorum. Çine’ye üç tane baraj kazandırıyoruz. Göletler de gelelim, İbrahimkavağı göleti yapıldı, Kavşit Göleti’nin projelerin yapılması için talimat verdim. Çine Dereli, Soğukoluk Göleti'ni de yapacağız. Çine’ye toplam 3 baraj 4 gölet kazandıracağız. Sulanmadık yer bırakmayacağız. Bunun yanı sıra Ovacık ve Tatarmemişler Mahallesi'ne hayvan içme suyu göleti yapacağız. Toplam 9 tane hizmet getiriyoruz” dedi.

“Biz Ne Söz Verdiysek Yaptık, Sıra Sizde”

Heybemiz dolu geldik diyen Bakan Eroğlu, “Çine’yi çok seviyoruz. Çine Adnan Menderes Siltasyonda Koruma, yani 3 bin 800 dekar taşkınlardan koruyacak büyük bir çalışmayı, Çine Sulama Drenaj Kanalları ve Karpuzlu Hatip Kışla Barajı ve Sulaması temelini atıyoruz. Bugün Aydın’a bereket yağıyor. Aydın’da 16 tesisin temelini atıyoruz. Bunların toplam maliyeti 196 milyon liradır. Çine'mize ve Aydın'ımıza bereket getirir inşallah. Ben de Aydın’ın 4’ncü vekiliniz olarak, Aydın unutulmuş durumdaydı. Aydın’ın eski bakanları ve milletvekilleri söz verir ama yapamazdı. Çünkü yapacak güçleri yoktu. Biz ne söz verdiysek yaptık. Ormancılıkta, ormanlara fıstık çamı ek, en yakın mahallelere parselle kura çekerek bizlere verin dediniz onu da yapıyoruz. Artık ormanlarda sizin. Bize bal ormanları kurun dediniz, kurduk. Yine heybemiz dolu geldik. 26 proje müjdesi getirdik. Geçen yıl 115 müjde vermiştim. 115 müjdenin 82'si yapıldı. 32 proje hala devam ediyor. Bu yıl içinde bitecek. Ne isterseniz ‘evet’ diyoruz. Bizde ‘hayır’ kelimesi çıkmaz. 16 Nisan’da önünüze bir sandık geliyor, halk oylaması. Milletimizin istiklal ve istikbali için kararınız 'evet'. Türkiye’nin küresel bir güç olabilmesi için sizlerden ‘evet’ bekliyorum. Şimdi ‘evet’ deme sırası sizde. Neden? Bu evet bizim için değil, Erdoğan için de değil. Başbakanımız dediği gibi ‘Her doğan’ için evet demeliyiz” diyerek, orman köylülerinin kura çekimini yaptı ve sertifikaları dağıttı.




















Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 03:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472