banner480

Aydınlılar Derneği, Aydın’ı Dünya’ya Tanıtmak İçin Kolları Sıvadı

Aydınlılar Derneği, Aydın’ı Dünya’ya Tanıtmak İçin Kolları Sıvadı
banner269
Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni Başkanı Halil Apaydın ve yönetim kurulu üyeleri Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’i ziyaret etti.

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’e düzenlenen ziyarete, 15 Ocak'ta yapılan Derneğin olağan genel kurulu toplantısında seçilen yeni Genel Başkan Halil Apaydın, Genel Sekreter Menderes Payza, Genel Muhasip Aziz Azman, Muhasip Yardımcısı Cahit Yağcı, Yönetim Kurulu Üyesi Nail Cesur katıldı. Yeni yönetim olarak yapacakları hakkında Başkan Dinçer’e bilgiler veren Ankara Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, 1992 yılında Ankara’da kurulan Derneğin, hemşeriler arasında birlik beraberliği sağlamak, Aydın ilini Ankara’da tüm özellikleri ile tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil Apaydın “Temel amaçlarının, Aydınlı hemşeriler arasında dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, üniversite öğrencilerinin barınma ve burs ihtiyaçlarını karşılamak, Aydınlıların farklı ve güncel konularda bilgilenmelerini sağlamak, gelenek, görenek ve kültürel değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak, Aydın’ımızın tarihi, turizmi, kültürü, folkloru, yöresel yemekleri, sanayi ve ticaret potansiyeli ile doğal kaynaklar ve el sanatları yönünden tanıtılmasına katkıda bulunularak Aydın’ımıza, Bölgemize ve Türkiye’mize hizmet etmek. Bu amaçlar doğrultusunda derneği, geleneksel geceler, iftar yemekleri, tanışma kokteylleri, geziler, ekonomik, sosyal ve kültürel konularda toplantılar, paneller ve seminerler, tanıtım günleri, festivaller, gençlik şölenleri, tiyatro gösterileri, ziyaretler, Türk sanat müziği koru konserleri, zeybek kursları gibi birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Zeybek kurslarımıza 20 yıldır devam ediyoruz, bir rekor denememiz oldu, 702 kişi harmandalı oynayarak rekorumuzu kırdık. Bu etkinlikler ile sahip olduğumuz kültürel özelliklerimizi, Aydın’lı olma bilinci ve birlikteliğini tüm dünyaya tanıtarak, Aydın’ımıza her alanda katkı sağlamak hedefliyoruz. Her ilçemizin kendine öz özelliklerine göre değerlendirip, onlar üzerinde çalışarak Ankara’da ve Uluslararasında Aydın’ı en iyi şekilde her yönüyle tanıtmak" dedi.

Ziyaretin ardından Ankara Aydınlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Apaydın ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Çine Kuvay-i Milliye Müzesini ziyaret etti. Apaydın, “Milli mücadelenin en önemli noktalarından olan Kuvvay-i Milliye Müzesini Çine'mize kazandıranlara teşekkür ederiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 01:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472