banner488

Aydın’da hastanede karantina iddiası asılsız çıktı

Aydın’da hastanede karantina iddiası asılsız çıktı
banner269
 Aydın’da kamyondan düşen tüpten sızan kimyasalı soluyan 3 kişi hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak hastanenin karantinaya alındığı şeklinde yapılan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Olay, yaklaşık 3 saat önce Germencik ilçesi yakınlarında meydana geldi. Kimyasal gaz taşıyan kamyondan yola düşen tüplerden birkaç tanesi kırıldı. Kamyonda bulunan 3 görevli, her hangi bir zehirlenme belirtisi olmamasına rağmen gazdan soluma ihtimaline karşı Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) ünitesine müracaat etti. Özel odada gözetim altına alınan 3 kişiden ikisi ilk tedavilerinin ardından akciğerlerinde oluşabilecek ödem riskine karşı ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Her üç kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yalan haber paniğe yol açtı

Konunun Aydın’da yayın yapan bir internet sitesi tarafından “Hastane karantinaya alındı. Acil Servis kapatıldı. İzinler iptal edildi” şeklinde haber yapılması paniğe yol açtı. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada; haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, böyle bir hadise yaşanmış olması halinde resmi olarak bir bildiri yapılması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Atatürk Devlet Hastanesi’nde her hangi bir karantinanın söz konusu olmadığı ve acil servisin aralıksız olarak hizmetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472