banner480

Aydın Sanayisinin Geleceği Değişecek

Aydın’da Sanayi ve Okul İşbirliği Başladı

Aydın Sanayisinin Geleceği Değişecek
banner269
 Aydın sanayisinin geleceğini değiştirecek “Geleceğim Benimdir” sosyal sorumluluk projesinin imzaları atıldı.

Aydın sanayisine kalifiye personellerin yetiştirilmesi kapsamında Aydın Valiliği’nin onayıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve OKT Trailer tarafından hazırlanan “Geleceğim Benimdir” isimli sosyal sorumluluk projesinin protokolü Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Basın lansmanına Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Tansel Sarayköylüoğlu, OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Genel Müdürü Hakan Maraş, Genel Sekreteri Serinay Özlü, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Yavuz, proje yürütme kurulu üyeleri, öğretmenler, basın mensupları, okul aile birliği temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan basın lansmanı programında OKT Trailer Genel Sekreteri Serinay Özlü tarafından projenin sunumu yapıldı. Özlü, projenin hedeflerini ve uygulama süreçlerini katılımcılar ile paylaştı.

Mesleki eğitimin Türk ekonomisi için vazgeçilmez bir çıkış noktasını olduğunu ifade eden Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Yavuz, şunları söyledi: “Devlet imkânları ile gelişen teknolojiyi takip edebilmek oldukça zordur. Mutlaka özel sektörün ihtiyacı olan elamanları sağlayabilmesi için okullarla iş birliği içinde olması ve okulları her açıdan desteklemesi gerekmektedir. Bizler sektörle İşbirliğini önemsiyor ve devamlı iletişim içinde olmak istiyoruz. Bu süreçte projemizi destekleyen ve hayata geçiren Aydın Valiliğimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve OKT Trailer’ a teşekkürlerimi sunuyorum.”

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş ise 1983 yılında ticari faaliyetlerine başladıkları günden itibaren ekonomik ve sosyal kalkınmayı; teknolojik gelişmeyle, eğitimle, üretim yöntemlerinin kalitesiyle, sosyal yatırımla ve çevreyle bir bütün olarak gördüklerini söyledi. Sadece kâr elde etmeye değil aynı zamanda sosyal kalkınmaya ve çevresel sürdürülebilirliğe de azami derecede önem verdiklerini belirten Maraş, “Projemiz ile sanayimize mesleki bilgiye sahip personellerin yetiştirilmesini hedefliyoruz. Öncelikle okulumuzun daha çağdaş standartlarda eğitim verebilmesi için fiziki düzenleme ve yenileme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda lisemizde yapacağımız iletişim faaliyetleri ile başarılı öğrencilerin okulumuzu tercih etmelerini sağlayacağız. Proje süresince yürüteceğimiz farkındalık, eğitim, staj ve mentörlük faaliyetleri ile öğrencilerimizi; iş etiği ve ahlakı ilkelerini içselleştiren, çevreye duyarlı, kalite yönetim sistemi odaklı, mesleki bilgi, beceri ve deneyime sahip personeller olarak yetiştireceğimize inanıyoruz. OKT olarak bölümlerimizden başarı ile mezun olan öğrencilerimizin tümüne istihdam sağlayacağız.” dedi.  Projenin ilk faaliyetini 29 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Bayramı’nda düzenleyeceklerini söyleyen Maraş, “Çalışanlarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızın katılımı ile metal işleri bölümünün düzen, tertip ve fiziki yenileme faaliyetlerini yaparak Cumhuriyet Bayramı’nı okulumuzda kutlayacağız.” dedi.

Projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Tansel Sarayköylüoğlu, “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının temel amacı, öğrencileri yükseköğretime ve hayata hazırlarken, öğrenim gördükleri meslek alanında gerekli bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazandırarak mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlamaktır. Bu amacımıza ulaşmak için; ülkemiz genelinde, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarındaki öğrenci oranı yüzde 46 iken, Aydın’da bu oranı yüzde 48’e çıkardık. Önümüzdeki dönemlerde ise yüzde 50’ye çıkarmaktır.” dedi.

Geleceğim Benimdir sosyal sorumluluk projesinin tarihi bir adım olduğunu belirten Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, “Bu tür projeler ile sanayinin arzu ettiği nitelikli öğrencilerin yetişmesi sağlanırken kamu ile özel sektör ve sivil toplum arasında iletişimi kuran nice köprülerin kurulması sağlanacaktır. Bu zamana kadar bu nitelikte bir proje ilimizde yapılmadı. Bundan sonra bu tipteki projelerin sayısı gerek nitelik gerekse de nicelik olarak artarak ve kurumlar arası bağlar güçlenecektir.” dedi. 

Canavar’ın projeyi gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürlüğü ile OKT Trailer’a Aydın Valisi Erol Ayyıldız adına teşekkür etmesinin ardından imza törenine geçildi. Protokol üyeleri; basın mensupları ve misafirler önünde protokolü imzalayarak hayırlı olmasını diledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Genel Müdür Maraş’ın basın mensuplarının sorularını cevaplamasının ardından basın lansmanı programı sona erdi.











Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472