banner480

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı
banner269

Muharrem ayıyla birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan aşure binlerce vatandaşa ikram edildi.

Paylaşma, birliktelik, bolluk ve bereketi temsil eden aşure, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen aşure ikramı, bu yıl da Aydın’ın tüm ilçelerinde Büyükşehir’in kurduğu çadırlarda yapılacak.

Altı gün sürecek aşure ikramlarının ilki, Sultanhisar-Atça, Koçarlı ve Karacasu ilçelerinde gerçekleştirildi. Aşure ikramına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geleneklerin devam ettirilmesinin sıcak bir duygu oluşturduğuna dikkat çekerek, Büyükşehir'in bu geleneği devam ettirmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Aşure ikramı yapılacak noktalar

24 Ağustos’ta Efeler’de gerçekleştirilecek aşure ikramı, Yağcılar’ın meydan yönünde giriş tarafında ve Bey Camisi önünde yapılacak. Diğer günlerde ise sırasıyla 25 Ağustos Çarşamba günü Söke, Yenipazar, Didim; 26 Ağustos Perşembe günü Germencik, Çine, Nazilli; 27 Ağustos Cuma günü Sultanhisar, Buharkent, İncirliova, Bozdoğan, Kuşadası; 28 Ağustos Cumartesi günü ise Köşk, Kuyucak ve Karpuzlu ilçelerinde yapılacak. ABB Başkanı Özlem Çerçioğlu, 17 ilçenin tamamında yapılacak olan aşure ikramlarının bolluk, bereket, dostluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472