banner480

Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarafından Ata’ya Saygı Doğa Yürüyüşü Düzenledi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarafından Ata’ya Saygı Doğa Yürüyüşü Düzenledi
banner269

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümünde, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından “ATA’YA SAYGI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ” düzenlendi. Sabahın ilk ışıkları ile başlayan 9 km’lik yürüyüş Tarihi Kavaklı Köyü - Nysa Antik Kenti – Salavatlı Köyü güzergâhında yapıldı.

Yürüyüşün en özel anı ise Nysa Antik Kenti’nde yaşandı. Ülkemizin kurucusu, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk açılan Türk Bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde önce saygı duruşu ardından da istiklal marşı okundu. Böylece Nysa Antik Kenti tiyatrosunda İstiklal Marşı’nın sesleri yankılanmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin rehberleri ve eğitmenleri eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün devamında doğa ile iç içe bir ortamda zaman geçiren katılımcılar, düzenlenen organizasyon için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Başkan Özlem Çerçioğlu, Atatürk’ü Aydın’ın her köşesinde en güzel şekilde anmak ve anısını yaşatmak için bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, Ata’ya Saygı Doğa Yürüyüşü’ne katılan vatandaşları tebrik etti.

Marcus Aktaş, “Yürüyüş güzeldi, farklı yerleri ve antik kentleri görmüş olduk, bilgi edindik” derken; Seda Günel, “Güzergah güzeldi, daha önce gittiğim bir antik kentin gelişmiş olduğunu gördüm. Doğada temiz havanın içinde yürümek keyifliydi. 10 Kasım yaklaşırken Ata’mızı anmak bizlere güzel geliyor. Böyle güzel bir fırsatı sunduğu için Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederiz.” dedi.

Yürüyüşe katılan İrem Bektaş ve Bilge Boyeri “Keyifliydi, güzergahta antik kent olması hoşumuza gitti. Anlam ve öneme uygun olarak da güzeldi. Antik kentte bayraklarla karşılanmak çok güzel.” şeklinde duygularını ifade ederken doğanın içinde olmanın ayrı bir havası olduğunu belirtilirken, “Zeytin ve toprak kokusu içinde olmak ayrı bir şeydi. Zeytinlerin karardığını görmek güzeldi.” şeklinde konuştular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472