banner488

Aydın Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk'ü Andı

Aydın Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk’ün ölümünün 77. Yıl dönümü nedeni ile basın açıklaması yaptı.

Aydın Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk'ü Andı
banner496
 ADD Aydın Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına ADD Aydın Şube Başkanı Günver  Güneş, Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim Barış, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Aydın Şube Başkanı Yusuf Büyükçoban, ADD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik kolu Sorumlusu Fulden Özdemir, Kadın kolu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ADD Aydın Şubesi açıklamasında;

“Yaşadığımız Tüm Sorunlardan Çıkış Yolumuz Atatürk ve Atatürkçü Düşüncedir”

Kurtuluş savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 77. Yıldönümünde, o’nu saygıyla, özlemle ve minnetle anıyoruz.              

10 Kasım tarihleri ulusumuz için Atatürk’le daha yakın daha bütün olduğu tarihlerdir. Bu gün onun yaptıkları ve yarattıkları ile varlığımızı sürdürdüğümüzü bilmeli, Atatürk’ün yaptıklarını, bugün yapılanları ve yarınlarda yapılacakları çok iyi değerlendirmeliyiz.

Atatürk’ün ana hedefi, düşmanı yurttan kovduktan sonra, ülkeyi ulusuyla birlikte çağdaş düzeyin üzerine çıkarmaktı. Bu ancak devrim nitelikli reformlarla mümkün olabilirdi. Bunu da Atatürk’ün Büyük dehası gerçekleştirdi.

Türk Tarihi’nin son yüz yılında vatanseverliğin adı ‘’Atatürk’’tür. Atatürk’ü reddederek bu topraklarda ‘’vatansever’’ olamazsınız, vatansever kalamazsınız. Bu topraklarda Atatürk’ten kopmak ‘’vatansızlaşmak’’tır. Atatürk, bu topraklarda aydınlanma devriminden önce ‘’vatanseverlik’’ destanı yazmıştır Türk Tarihi’ne.  Topraklarımızı düşmandan, emperyalizmden kurtarmış ve Türk Milleti’ni bağımsızlaştırmış; ‘’kahraman bir komutan’’, ‘’kahraman bir lider’’ olarak halkın güvenini, saygısını ve sevgisini kazanmıştır. Bu kazanımla ‘’aydınlanma devrimini, Kemalizm’i’’ gerçekleştirmiştir.

Türk milletinin kurtarıcısı, Türk çağdaşlaşmasının fikir babası, büyük Türk Devrimcisi M. Kemal Atatürk yaptıklarıyla aradan geçen onlarca yıla rağmen güncelliğini koruyan bir dahidir. Atatürk gibi düşünmek devletimizle, ulusumuzla, toplumumuzla ve toplumumuzun tüm bireyleriyle bağımsız, çağdaş, ulusal, devrimci olmaktır. Türk Halkının neredeyse yarısının akıl tutulması yaşadığı bu süreçte, Cumhuriyet’e, bağımsızlığının simgesi olan bayrağına, kurucusunun anıtlarına yapılan saldırılarla karşı karşıya kalmış ve kalmaktadır. Ülkeyi yönetenlerin sessizliğinden cesaret alan karanlık odaklar Atatürk’e karşı bilinçli olarak içten ve dıştan saldırılarını cüretkar bir biçimde gerçekleştirmektedir. Kimi ihanet odaklarının girişimleri ile Atatürk ismi okul kitaplarından çıkarılmakta, Atatürk İlke ve devrimleri Anayasadan silinmeye çalışılmakta, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet kurumları tasfiye edilmeye çalışılmakta Atatürk Cumhuriyetinin temel dinamikleri tartışmaya açılmaktadır. Küresel güçlerin sözcüleri utanmadan “ Ulusal bağımsızlık” ,”milli egemenlik”, “ İnsan hakları”, “laiklik”, “Kadın hakları”, “Hukuk devleti” kavramlarının olmadığı bir Anayasayı ülkemize giydirmeye çalışmaktadır. Böylelikle Atatürk’ü, Atatürk devrimlerini unutturmaya, Türk halkının gündeminden çıkarmaya çalışmaktadırlar.

 Türkiye gerçeklerinden haberdar olmayan birileri istiyor diye ne Atatürk’ün düşüncelerinden, ne de ideallerinden vazgeçeceğiz. Türk milleti şunu çok iyi biliyor. Atatürk’ten yana olmak yurttan, ulustan, devletten, bağımsızlıktan, özgürlükten, egemenlikten, ahlak ve adaletten, namus, onur, bilim akıldan yana olmak demektir.

 Unutanlara yeniden hatırlatmak isteriz.

Atatürk, büyük adamdır.

Türklerin tarihini, gittiği karanlık yoldan aydınlık yola çevirmiş önemli bir tarihsel kişiliktir.

Emperyalizme karşı, ulusal kimlikle ilk başkaldırıştır.

Geri kalmış bir toplumu aydınlanmanın değerleriyle birleştirmiş büyük bir aydınlanmacıdır.

Yurtseverlik düşüncesini gönüllere işleyen büyük bir kahramandır.

O olmazsa Türkiye olmaz…

Artık bunu bir anlayabilsek!

Bir inebilsek onun düşünce temellerine!

Ve oradan almamız gereken gıdayı bir alabilsek…

Her felaket, her kötülük, her kötüye gidiş, kişiye olduğu gibi toplumlara da iyi olanı yeniden tanıma olanağı sunar…

Bugün; Türk Ulusu, Atatürk’ün tek ve en gerçek sığınak olduğunu anlamıştır.

O, en karmaşık, en sorunlu zamanlarımızda başımızı sokacağımız büyük yurt ve bayrak sevgisinin ta kendisidir de ondan.

Atatürk’ten başka çözüm yolumuz yoktur.

Bunu artık biliyor ve çok daha derinden ulusça hissediyoruz

Şunu herkes iyi bilmelidir ki her türlü saldırı, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyalarına rağmen Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve onu aşma çabalarımızda Yüce önder Atatürk, sonsuza kadar yolumuzu ve yüreğimizi aydınlatmayı, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Cumhuriyetçiler, Yurtseverler Atatürk’ü ve onun düşüncelerini yaşatmaya kararlıdır. Aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde devleti, siyasal partileri, sendikaları, dernekleri, tüm örgütleri yönetenlerimizle, bilim adamlarımızla, kadınımızla, erkeğimizle, yaşlımızla, gencimizle, tüm toplumumuzla Atatürk’e dönmek, Onun gibi düşünmek zorundayız. Yaşadığımız ve yaşayacağımız tüm sorunlardan çıkış yolumuz Atatürk ve Atatürkçü düşüncedir. ATATÜRKTE BİRLEŞECEĞİZ. Kurtarıcı beklemeyeceğiz yönümüzü Atatürk’e döneceğiz, Atatürk’te birleşerek küresel zorbalıktan, gerici karanlık baskıdan yeniden kurtulacağız.


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472