banner488

Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Çine'de anıldı

Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Çine'de anıldı
banner496

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Çine'de de anıldı. Anma törenleri büyük bir katılımla gerçekleştirilirken Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan bu yılki etkinlikler büyük ilgi gördü.

Çine’de anma törenlerinde ilk olarak Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen çelenk suma töreninde Kaymakam Turan Erdoğan ve Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından anıta çelenkler bırakıldı. Sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte gönderlerdeki bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından törenin ikinci anma programı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan başta olmak üzere Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Biçer, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, ilçedeki diğer protokol üyeleri, STK temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik, Elektronik Teknoloji alan öğretmeni Kamil Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrencilerin şiirler okudu. Yine Atatürk konulu oratoryo öğrenciler ve öğretmenlerin sunumuyla gerçekleştirildi. İlçe genelinde düzenlenen “Atatürk Anma ve Anlatma” konulu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrenciler salondaki törende protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

Törende. ÇMTAL öğretmeni Kamil Aslan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Uluslar, bağırlarından çıkardıkları, kahramanlardan güç alırlar. Bir ana çocuğuna nasıl bağlanırsa, uluslarda kahramanlarını öyle bağrına basarlar. Bizde aynısını yapıyoruz. Büyük Önden Atatürk soranlara diyor ki: ‘İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, yani et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, ki onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri, tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal o dur! 81 yıl önce nasıl özlemeye başladıysak seni, yine aynı hüzün ve bitmez azmimizle söz veriyoruz sana: Büyük Türk Milleti ve birlikte kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya durdukça ayakta kalacaktır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472